Ισχυρή παρουσία στον ξενοδοχειακό χάρτη της Αθήνας και ιδιαίτερα στον χώρο των μονάδων πολυτελείας πέριξ της Πλατείας Συντάγματος αποκτά η εταιρεία Λάμψα, στην ιδιοκτησία της οποίας περνά πλέον και το ξενοδοχείο King George έναντι 43 εκατ. ευρώ.

Το πεντάστερο King George, ιδιοκτησίας της Τράπεζας Eurobank, είναι ήδη από το 2012 μισθωμένο στην ξενοδοχειακή Λάμψα, που έχει στην κατοχή της και τη γειτονική Μεγάλη Βρεταννία. Η συμφωνία ενοικίασης του King George είχε διάρκεια είκοσι χρόνων με ετήσιο μίσθωμα περίπου 700.000 ευρώ. Ωστόσο, το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας, που προχώρησε πρόσφατα σε διαγωνισμό για την πώληση του ακινήτου, τελικά έκανε αποδεκτή σχετική δήλωση-πρόταση της Λάμψα περί ασκήσεως του δικαιώματος προτίμησης εξαγοράς του King George.

Συγκεκριμένα, η ξενοδοχειακή προσέφερε ποσό ίσο με αυτό της υψηλότερης προσφοράς που έλαβε η τράπεζα κατά τον σχετικό διαγωνισμό. Την προσφορά έκανε η αμερικανική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Hines, που έχει αποκτήσει και το ξενοδοχείο Athens Ledra επί της Λεωφόρου Συγγρού, σε συνεργασία με τον επιχειρηματία Γιάννη Δασκαλαντωνάκη.

Σημειώνεται ότι με βάση τα οικονομικά στοιχεία του πρώτου εξαμήνου 2017, οι επιδόσεις των ξενοδοχείων King George και Μεγάλη Βρεταννία κινήθηκαν υψηλότερα σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά των ξενοδοχείων πολυτελείας της Αθήνας. Το King George πέτυχε αύξηση των πωλήσεών του κατά 21,2%, ενώ και τα έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο διαμορφώθηκε στα 169,57 ευρώ από 138,97 πέρυσι. Η πληρότητα των δωματίων του έφτασε στο 77%, ενώ η μέση τιμή δωματίου ανήλθε σε 221 ευρώ. Αντίστοιχα, η αύξηση των πωλήσεων της Μεγάλης Βρεταννίας ανήλθε στο 21,1%.

KAI TO KING’S PALACE. Στο μεταξύ, η Λάμψα έχει ήδη πλειοδοτήσει και στον διαγωνισμό του Αλληλοβοηθητικού Ταμείου Πρόνοιας των πρώην εργαζομένων της Αγροτικής Τράπεζας για τη μακροχρόνια μίσθωση ακινήτου, επιφάνειας 13.244 τ.μ., στη συμβολή των οδών Κριεζώτου και Πανεπιστημίου, όπου παλαιότερα λειτουργούσε το ξενοδοχείο King’s Palace. Η εταιρεία σχεδιάζει την εκ νέου μετατροπή του εννεαώροφου κτιρίου σε πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα τεσσάρων αστέρων και, σύμφωνα με ξενοδοχειακές πηγές, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για τη βελτίωση των όρων της μίσθωσης.

Στον διαγωνισμό η Λάμψα προσέφερε ετήσιο μίσθωμα 960.000 ευρώ για 30 χρόνια, και πρόσθετο τίμημα ύψους 25% στην περίπτωση που ο ετήσιος τζίρος θα ξεπερνά τα 8,5 εκατ. ευρώ.