Τελικά άξιζε τον κόπο όλη αυτή η αναστάτωση. Γιατί σήμερα ο έλληνας Πρωθυπουργός θα ενταχθεί στη χορεία ηγετών όπως ο Ανουάρ Σαντάτ, ο Ιωάννης Παύλος Β’, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο Ξαβιέ Μπετέλ. Κι είναι ακόμα τόσο νέος…

Οπως ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου και ο εκλιπών Πάπας, ο Αλέξης Τσίπρας θα λάβει το «βραβείο πολιτικού θάρρους» από το περιοδικό διεθνών θεμάτων «Politique Internationale». Είναι ένα βραβείο που αναγνωρίζει το θάρρος ενός ηγέτη «τόσο στις σκέψεις του όσο και στις πράξεις του». Κι επειδή ο Σαντάτ έχει τιμηθεί ως γνωστόν και με το Νομπέλ Ειρήνης, είναι προφανές τι θα ακολουθήσει και για τον έλληνα πρωθυπουργό. Το μόνο που μένει να μάθουμε είναι η χρονιά.

Οπως ο πρόεδρος της Κομισιόν και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, ο Αλέξης Τσίπρας θα τιμηθεί με το βραβείο «ευρωπαϊκής αφοσίωσης» από τον Δικηγορικό Σύλλογο του Παρισιού, που τον χαρακτηρίζει «εμβληματική φιγούρα μιας πιο πολιτικής και δημοκρατικής κατεύθυνσης της ευρωζώνης». Ο πρόεδρος του Συλλόγου εκφράζει τον θαυμασμό του για την άποψη του έλληνα Πρωθυπουργού ότι «πρέπει η Ευρώπη να κατευθύνει την οικονομία και όχι η οικονομία να κατευθύνει την Ευρώπη». Πρόκειται πράγματι για μια σοφή κουβέντα. Ο ελληνικός Δικηγορικός Σύλλογος καλείται επειγόντως να πλειοδοτήσει.