Η Κωνσταντινούπολη αναδύθηκε από τον Γουαλδακιβίρ και η Λίβερπουλ έζησε τη μεγάλη ανατροπή της Πόλης του 2005 από την ανάποδη.

Οι Κόκκινοι προηγήθηκαν 3-0 στο ημίωρο, με δύο γκολ του Φιρμίνο και ένα του Μανέ, αναγκάζοντας πολλούς από τους ανδαλουσιάνους οπαδούς να εγκαταλείψουν το Σάντσεθ Πιθχουάν. Οσοι πίστεψαν στο θαύμα ανταμείφθηκαν καθώς η Σεβίλλη ισοφάρισε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Πιζάρο. Προηγουμένως είχε πετύχει δύο γκολ ο Γεντέρ. Οι Κόκκινοι χρειάζονται πλέον τουλάχιστον έναν βαθμό στο τελευταίο τους παιχνίδι με τη Σπαρτάκ στο Ανφιλντ. Αν ηττηθούν και νικήσει η Σεβίλλη τη Μάριμπορ, τότε προκρίνονται οι Ρώσοι και οι Ισπανοί!

Ηττα και ελπίδες

Η φιναλίστ του 2013 Ντόρτμουντ ηττήθηκε με 2-1 από την Τότεναμ και έχασε κάθε ελπίδα πρόκρισης, αφού την ίδια στιγμή η Ρεάλ συνέτριβε τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ με 6-0 και μαζί με τα Σπιρούνια εξασφάλισαν το μέλλον τους στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η είδηση είναι τα δύο γκολ που πέτυχε ο Ρονάλντο, ο οποίος έγινε ο πρώτος παίκτης που σημειώνει 18 τέρματα στη διοργάνωση σε ένα ημερολογιακό έτος.

Ο ΑΠΟΕΛ διατηρεί ελπίδες να συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ αν στην τελευταία αγωνιστική που παίζει με την Τότεναμ στο Γουέμπλεϊ φέρει καλύτερο αποτέλεσμα από την Ντόρτμουντ, που επίσης αγωνίζεται εκτός έδρας με τη Ρεάλ.

Ιστορία έγραψε η Μπεσίκτας στο Τσάμπιονς Λιγκ παρά την ισοπαλία που παραχώρησε στην Πόρτο (1-1). Ενώπιον του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, οι Μαύροι Αετοί κατάφεραν όχι μόνο να προκριθούν για πρώτη φορά στη φάση των 16 στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, αλλά και να εξασφαλίσουν την πρώτη θέση στον 7ο όμιλο.

Το δεύτερο εισιτήριο θα διεκδικήσουν στην τελευταία αγωνιστική η Πόρτο και η Λειψία, που συνέτριψε τη Μονακό στο Πριγκιπάτο με 4-1.

Στο φινάλε θα κριθεί επίσης ποια από τις Νάπολι, Σαχτάρ θα συνεχίσει στις 16. Οι Παρτενοπέι που νίκησαν χθες τους Ουκρανούς με 3-0 χρειάζονται νίκη επί της Φέγενορντ και ταυτόχρονα ήττα της Σαχτάρ από τη Σίτι.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα (σε παρένθεση οι βαθμοί των ομάδων):

5ος όμιλος: Σπαρτάκ (6) – Μάριμπορ (2) 1-1, Λίβερπουλ (9) – Σεβίλλη (8) 3-3.

6ος όμιλος: Νάπολι (6) – Σαχτάρ (9) 3-0, Μάντσεστερ Σ. (15) – Φέγενορντ (0) 1-0.

7ος όμιλος: Μπεσίκτας (11) – Πόρτο (7) 1-1, Μονακό (2) – Λειψία (7) 1-4.

8ος όμιλος: Ντόρτμουντ (2) – Τότεναμ (13) 1-2, ΑΠΟΕΛ (2) – Ρεάλ (10) 0-6 .

Η πέμπτη αγωνιστική ολοκληρώνεται απόψε με τους εξής αγώνες:

1ος όμιλος: ΤΣΣΚΑ Μόσχας (6) – Μπενφίκα (0), Βασιλεία (6) – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (12).

2ος όμιλος: Παρί Σεν Ζερμέν (12) – Σέλτικ (3), Αντερλεχτ (0) – Μπάγερν (9).