Δικός μας άνθρωπος ο Μάρκο Σίλβα. Ενας από τους προπονητές που ο Ολυμπιακός έπαιξε σπουδαίο ρόλο στην ανάδειξή του στο υψηλότερο επίπεδο. Και μη σας φανεί παράξενο αν το καλοκαίρι ο Πορτογάλος βρεθεί οικοδεσπότης στο Στάμφορντ Μπριτζ, διότι ήταν και παραμένει μέσα στο top-3 των επιλογών της Τσέλσι για την αντικατάσταση του Αντόνιο Κόντε. Αυτό το… φλερτ είναι που κράτησε τον Σίλβα να μην τραβήξει το σχοινί προ ημερών στις συζητήσεις του με τη Γουότφορντ, προκειμένου να τον αφήσει να μετακομίσει στο Λίβερπουλ για λογαριασμό της Εβερτον. Θέλετε λεπτομέρειες;

Ο μάνατζερ του Σίλβα, Κάρλος Γκονσάλβες, συναντήθηκε με μέλος της διοίκησης της Εβερτον και εξουσιοδοτήθηκε να μεταφέρει επίσημη πρόταση στη Γουότφορντ. Δέκα εκατ. στερλίνες για να ελευθερώσει αμέσως τον Σίλβα. Στον ίδιο τον 40χρονο προπονητή οι Τoffees έδιναν συμβόλαιο για δυόμισι χρόνια και μεταγραφικό μπάτζετ 100 εκατ. στερλινών για τον Ιανουάριο και το καλοκαίρι!

Ο Γκονσάλβες, που είναι ένας από τους πιο γνωστούς ατζέντηδες στην Ευρώπη, μετέφερε την πρόταση στη Γουότφορντ και πίεσε αρκετά για να προκύψει deal. Οπως πίεσε και ο Μάρκο Σίλβα, ο οποίος το καλοκαίρι είναι ελεύθερος (!). Η Γουότφορντ ήταν ανένδοτη. Υπήρξαν κάποια 24ωρα έντασης στις σχέσεις των δύο πλευρών. Τελικά όμως ο Μάρκο Σίλβα αποφάσισε να συνεχίσει. Ο στόχος του είναι πλέον το καλοκαίρι. Και η πιθανότητα της Τσέλσι που τον καλοβλέπει. Σημειώστε μια λεπτομέρεια: ο Κάρλος Γκονσάλβες είναι –και –μάνατζερ του Αντρε Βίλας Μπόας. Πρώην της Τσέλσι και νυν της Σαγκάη SIPG. Της ομάδας που πέρυσι τον Ιανουάριο έδωσε 60 εκατ. ευρώ στην Τσέλσι για την απόκτηση του Οσκαρ! Ποιος άραγε έκλεισε εκείνο το deal;

Ακπάμπα

Επιμένουν στην Τουρκία πως η Μπεσίκτας καλοβλέπει (για τον Ιανουάριο) τον Κώστα Φορτούνη. Μάλλον κάνουν λάθος. Εμρέ Ακπάμπα λέγεται ο εκλεκτός. Είναι 25 ετών, κάνει θαύματα στο φετινό πρωτάθλημα (13 ματς, 5 γκολ, 5 ασίστ) και προ ημερών έκανε ντεμπούτο με γκολ και στην Εθνική Τουρκίας (κόντρα στην Αλβανία). Πού αγωνίζεται; Στην Αλάνιασπορ. Μαζί με Γιάννη Μανιάτη και Γιώργο Τζαβέλλα! Οχι για πολύ ακόμη!

Σε όλους

Μέχρι τέλος του μήνα αναμένεται στην Ελλάδα ο μάνατζερ του Ροντρίγκο Μολέδο. Του 30χρονου βραζιλιάνου στόπερ που έχει προταθεί ήδη σε Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ενόψει Ιανουαρίου! Ναι, σε όλους. Ενδιαφέρεται όμως και η Ιντερνασιονάλ. Και η Σταντάρ Λιέγης. Υπάρχουν ακόμη και δύο τουρκικές ομάδες. Οπως και να έχει, ο Παναθηναϊκός προφανώς θα πρέπει σύντομα να τον ξεχάσει. Εναν από τους πολλούς.

Πάταγος

Ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, πάντως, που συζητιέται πιο πολύ από όλους αυτόν τον καιρό στην αγορά δεν είναι ούτε ο Μολέδο ούτε άλλος… συνήθης ύποπτος. Για τον νεαρό Δημήτρη Εμμανουηλίδη προκύπτει «θόρυβος». Εκπροσωπείται από τον ατζέντη τού Κώστα Μήτρογλου ο 17χρονος winger, αλλά πολιορκείται από πολλά μεγάλα γραφεία μάνατζερ. Και όσο για ομάδες; Είναι ήδη στο στόχαστρο της PSV, αλλά και της Γουέστ Χαμ!

Τον έσωσε…

Γκολ την κατάλληλη στιγμή για τον Τζάλμα Κάμπος. Το νικητήριο του ΠΑΟΚ επί του Ατρομήτου. Το πρώτο στη σεζόν για τον 30χρονο Αγκολέζο, ο οποίος ήδη έχει καταλάβει πως ο Ιανουάριος θα είναι δύσκολος. Ξέρει ο μάνατζέρ του πως ο Δικέφαλος του Βορρά δεν θα είχε κανένα πρόβλημα αν γλίτωνε το βαρύ συμβόλαιό του. Ξέρει όμως ότι στο ποδόσφαιρο καμιά φορά ένα γκολ τα αλλάζει όλα!

ΑΕΚ για Ρότσα

Ενδιαφέρουσα μεταγραφική ιστορία… εσωτερικού. Η ΑΕΚ ψάχνει αριστερό μπακ. Εναν ποδοσφαιριστή να «γεμίσει» τις επιλογές στη θέση πίσω από τον Λόπες. Αν τον βρήκε; Θα το δούμε προσεχώς. Στο Αγρίνιο όμως έχουν καταλάβει πως ο Λουίς Αγκούστο Ρότσα είναι από τους βασικούς υποψήφιους για μεταγραφή σε άλλα… κίτρινα! Ο Πορτογάλος σε μια σεζόν και κάτι έχει 35 συμμετοχές με τον Παναιτωλικό.