Λίγες μέρες μετά τη δικαίωση της οικογένειας του 39χρονου στελέχους της Vodafone Kώστα Τσαλικίδη, με απόφαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Αντώνη Λιόγα ανοίγει νέος κύκλος ερευνών για τα αίτια θανάτου του Τσαλικίδη.

Αυτή είναι και η τελευταία ευκαιρία για να φωτιστούν –η αλήθεια είναι με πολλές δυσκολίες λόγω του μεγάλου διαστήματος που έχει μεσολαβήσει από τον θάνατο του πρώην στελέχους της Vodafone –από την ελληνική Δικαιοσύνη πτυχές της ιστορίας αυτής στην οποία, παρά την αρχειοθέτησή της, δεν είχαν απαντηθεί όλα τα ερωτηματικά.

Με βάση τα νέα δεδομένα ο Λιόγας αποφάσισε την ανάσυρση της δικογραφίας από το αρχείο δίνοντας παραγγελία στο συνάδελφό του, εισαγγελέα Εφετών Γρηγόρη Πεπόνη να διενεργήσει τη σχετική έρευνα. Σημείο αναφοράς είναι η πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο Στρασβούργο, το οποίο δικαίωσε τους συγγενείς του Τσαλικίδη, κρίνοντας ότι το ελληνικό Δημόσιο υποχρεούται σε αποζημίωσή τους γιατί δεν προέβη σε έρευνα σε βάθος για τα αίτια του θανάτου του.

Σχετικά με την αιτία θανάτου του Τσαλικίδη, αλλεπάλληλες έρευνες των εισαγγελικών Αρχών κατέδειξαν την αυτοκτονία, εκδοχή με την οποία διαφωνούν οι συγγενείς του προσκομίζοντας στοιχεία που θεωρούν ότι συνηγορούν υπέρ της δικής τους θέσης.