Οταν ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο του 2017 η συμφωνία του με τον Παναθηναϊκό, ο Γκιγέρμο Μολίνς κούμπωσε στο ρόστερ ως τρίτος στην ιεραρχία σέντερ φορ πίσω από τους Μάρκους Μπεργκ και Σεμπάστιαν Λέτο. Ως «μπακ απ» λογιζόταν και στις καλοκαιρινές προβλέψεις για τη σεζόν 2017-18, μετά τις πολλά υποσχόμενες μεταγραφές των λατίνων επιθετικών Αντρές Τσάβες και Λουτσιάνο Νέβες. Από πιθανολογούμενη εφεδρεία όμως έμελλε στα τέλη Νοεμβρίου να είναι ο μοναδικός παίκτης του Παναθηναϊκού που έχει παίξει και στα 17 επίσημα παιχνίδια της τρέχουσας περιόδου σε όλες τις διοργανώσεις (σε 16 ο Ρόμπιν Λουντ και σε 15 οι Οδυσσέας Βλαχοδήμος και Δημήτρης Κουρμπέλης). Εξού και η αποφόρτιση των τελευταίων ημερών με τον Σουηδό (που μετράει 5 γκολ και 2 ασίστ) να ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα στο Κορωπί ενόψει του αγώνα με τον Ατρόμητο.

Παρεμπιπτόντως, οι άτυχοι –λόγω τραυματισμών –Αντρές Τσάβες και Λουτσιάνο Νέβες έχουν αθροιστικά 16 συμμετοχές (μία λιγότερη από τον Μολίνς).

n Θλάση στη γάμπα υπέστη ο Κουλιμπαλί και προστέθηκε στη λίστα των απόντων για το εκτός έδρας ματς με τον Ατρόμητο (τιμωρημένοι οι Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες, τραυματίες οι Λουτσιάνο, Κότσαρης, αμφίβολος ο Μολέδο).