Μέχρι το 1965 η Ελλάδα έπαιζε αποκλειστικά στο Λεκανοπέδιο  (Λεωφόρο, Καραϊσκάκη, Νέα Φιλαδέλφεια). Στις 16 Οκτωβρίου 1966 αγωνίστηκε για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό της Θεσσαλονίκης στην επικράτηση 2-1 επί της Φινλανδίας στο Καυτανζόγλειο Στάδιο για τα προκριματικά του Euro 1968.

Δέκα χρόνια αργότερα η Γαλανόλευκη εμφανίστηκε και στην περιφέρεια. Στο Στάδιο της Παναχαϊκής στην Αγυιά υποδέχθηκε σε φιλική αναμέτρηση το Ισραήλ στις 22 Σεπτεμβρίου 1976 (ήττα 0-1).

Δέκα αγώνες

Οι περισσότερες επισκέψεις της Εθνικής σε πόλη της περιφέρειας έχουν καταγραφεί στο Ηράκλειο. Μάλιστα, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είναι αήττητο εκεί σε 10 αγώνες! Εχει 4-1-0 στο Παγκρήτιο Στάδιο (στα επίσημα 3-0-0) και την ίδια επίδοση στο Θεόδωρος Βαρδινογιάννης (στα επίσημα 2-0-0).

Στο Παγκρήτιο είχε δώσει η Εθνική και το τελευταίο επί ελληνικού εδάφους φιλικό πριν από το έπος του 2004. Το νεότευκτο τότε στολίδι της πόλης είχε φιλοξενήσει (στις 31 Μαρτίου) τον αγώνα κόντρα στην Ελβετία, με την Εθνική να επικρατεί με σκορ 1-0.

Παρεμπιπτόντως, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου Νίκος Τζώρτζογλου έχει προτείνει να αποτελέσει το Παγκρήτιο τη μόνιμη έδρα της Εθνικής.