Εμοιαζε εξαρχής καταραμένη η συμμετοχή του Ολυμπιακού στο εφετινό Τσάμπιονς Λιγκ –λες και κάποιο κακό μάτι άρχισε να κυνηγάει την ομάδα, μετά την πρόκριση στη Ριέκα. Πολλά από αυτά που ακολούθησαν είναι σχεδόν ανεξήγητα. Το γκολ στη Ριέκα π.χ. το σημείωσε ο Μάρκο Μάριν. Ο ίδιος παίκτης, στο πρώτο λεπτό του αγώνα με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο Καραϊσκάκη, κάνει το πιο ανόητο φάουλ στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ και από την εκτέλεσή του προκύπτει το γκολ του 0-1, πριν καλά καλά να περάσει ένα δίλεπτο. Πιθανότατα το πλέον ανεξήγητο ήταν η συμπεριφορά του προπονητή κ. Μπεσνίκ Χάσι, μετά το τέλος των προκριματικών. Οπως μου έλεγε ένα παίκτης του Ολυμπιακού, μετά το ματς στη Ριέκα, «μιλάμε για άλλον άνθρωπο».

Φορτούνης

Στο διάστημα της προετοιμασίας ο Χάσι είχε μάτια μόνο για τον Κώστα Φορτούνη. Ελεγε σε όλους ότι την ομάδα τη χτίζει γύρω του, ότι αυτός θα κάνει μαζί του το καλύτερο πρωτάθλημα της ζωής του κ.τ.λ. Στο πρώτο ματς της σεζόν, στο Βελιγράδι, τον άφησε εκτός ενδεκάδας. Το ξανάκανε και στο πρώτο ματς με τη Ριέκα στο Καραϊσκάκη, κι ας είχε σκοράρει ο έλληνας παίκτης στη ρεβάνς με την Παρτιζάν. Στο δεύτερο ματς με τη Ριέκα πάλι τον άφησε έξω κι ας ήταν καθοριστική η συμβολή του στην ανατροπή στο παιχνίδι με τους Κροάτες στην Αθήνα! Στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στη Σπόρτινγκ τον ξεκίνησε και τον έκανε αλλαγή στο ημίχρονο. Λες κι έφταιγε ο Φορτούνης που η άμυνα ήταν γεμάτη τρύπες.

Σισέ

Γενικά ο Χάσι μετά το ματς με τη Ριέκα ήταν σαν διοικητής που μετά το τέλος της στρατιωτικής άσκησης έδωσε άδεια σε όλους! Είχε εισηγηθεί να φύγει ο Ανσαριφάρντ και ήθελε να πάει κάπου δανεικός ο Σισέ, γιατί ήταν ευχαριστημένος με τον Βούκοβιτς και τον Μποτία που ήταν τραυματίες! Ευτυχώς για τον Ολυμπιακό για αυτά δεν τον άκουσαν. Δέχτηκαν, όμως, τις βιαστικές εισηγήσεις του για τον Ρισβάνη, τον Γιαννιώτη και τον Σιώπη, που χρησιμοποίησε βασικό στο Βελιγράδι, κέρδισε το ματς, και μετά έλεγε ότι δεν του κάνει!

Ιγκουαΐν

Ο Χάσι έφυγε, αλλά όχι και η κακοδαιμονία. Την Τετάρτη ο Ολυμπιακός έπαιξε κόντρα στη Σπόρτινγκ, χωρίς τον Οφόε, που πόνεσε στην τελευταία προπόνηση. Για να φανεί πόσο μεγάλη ήταν η έλλειψή του, στα είκοσι πέντε λεπτά που αγωνίστηκε πρόλαβε κι έβαλε γκολ! Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Λεμονής τα είχε με την τύχη. Στο Τορίνο ήθελε να ρίξει τον Μποτία στο ματς και να αγωνιστεί ο Ολυμπιακός με τρεις κεντρικούς αμυντικούς για ένα μισάωρο, όταν πέρασε στην κορυφή της επίθεσης της Γιούβε ο Ιγκουαΐν στο 61′. Από το 65ο λεπτό και μέχρι να σκοράρει στο 68′ ο Ιγκουαΐν, η μπάλα δεν βγαίνει από το γήπεδο για να γίνει η αλλαγή: ο Μποτία καρτερικά περιμένει! Σε εκείνο το παιχνίδι έχουν καλή απόδοση ο Σεμπά, ο Εμενίκε και ο Πάρντο: αυτοί οι τρεις δεν ξανάπαιξαν μαζί, γιατί οι δύο, ο Σεμπά και ο Εμενίκε δηλαδή, τραυματίστηκαν. Εντυπωσιακό και το ότι ο καλύτερος του παιχνιδιού στο Τορίνο, ο νεαρός Νικολάου, πέτυχε αυτογκόλ (!) στο ματς με την Μπαρτσελόνα: με αυτό οι Καταλανοί προηγήθηκαν.

Τιμωρία

Μια χαρακτηριστική απόδειξη του πόσο στραβά πήγαν όλα είναι η περίφημη τιμωρία που η ομάδα δέχτηκε για τη διοργάνωση του ματς με την Μπαρτσελόνα. Ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με 60 χιλιάδες ευρώ γιατί δύο οπαδοί του μπήκαν στο γήπεδο, ο ένας για να αγκαλιάσει τον Λιονέλ Μέσι και ο άλλος για να βγάλει μια φωτό μαζί του. Αυτά τα περιστατικά συνήθως οι παρατηρητές δεν τα σημειώνουν καν. Ομως, τότε, εξαιτίας μια ημερίδας που οργάνωσε η ΕΠΟ, ήταν στην Αθήνα ο επικεφαλής των παρατηρητών κ. Εμίλιο Γκαρσία, που πήγε στο Καραϊσκάκη να δει την αγαπημένη του Μπάρτσα. Ο παρατηρητής του αγώνα, γνωρίζοντας πως είναι στο γήπεδο ο προϊστάμενός του, εξάντλησε στην έκθεσή του την αυστηρότητά του!

Ποσό

Σημειωτέον, με ένα ανάλογο ποσό τιμωρήθηκε και η ΑΕΚ για τα επεισόδια που έκαναν οι οπαδοί της στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, όταν συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ! Θα πει κάποιος ότι στην Ελλάδα υπάρχουν παρατηρητές της UEFA και της FIFA που επιτηρούν την ομοσπονδία: αποκλείεται οι άνθρωποι να θεωρούν ποινή τα 60 χιλιάρικα για τόσο ξύλο. Ετσι είναι, αλλά ο κ. Βασάλο και οι υπόλοιποι αμφιβάλλω αν ασχολούνται με αυτά, τα καινούργια εστιατόρια στη Γλυφάδα τούς ενδιαφέρουν –ποιος να τους μιλήσει άλλωστε για πειθαρχικές ποινές που προκαλούν γέλιο; Φυσικά δεν υπάρχουν πια και οι περίφημες ποινές που πρόβλεπε για ζητήματα βίας ο περίφημος νόμος Κοντονή –έχει καταλήξει στο καλάθι των αχρήστων. Ή τον έχει κάπου σπίτι ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιώργος Βασιλειάδης και τον διαβάζει σαν παραμύθι. Πριν κοιμηθεί…