Το όραμα της Ευρώπης είναι ζωντανό και αυτό που πρέπει να γίνει είναι να δείξουν οι κυβερνήσεις στους λαούς τους λόγους για τους οποίους είναι σημαντική η Ευρωπαϊκή Ενωση και να εμπνεύσουν εμπιστοσύνη σε αυτήν. Αυτό είπε χθες ο πρεσβευτής της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Γενς Πλέτνερ σε επίσκεψη του στην Ελληνογερμανική Αγωγή.

«Η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει βοηθήσει πολύ και τις άλλες χώρες και την Ελλάδα. Οταν όλα πηγαίνουν καλά, οι πολίτες είναι ευτυχισμένοι με αυτήν, αλλά όταν προκύψει μία δύσκολη κατάσταση, τότε όλοι απορρίπτουν την ιδέα της Ενωσης, κάτι που είναι άδικο» δήλωσε.

Τις σχέσεις Ελλάδας – Γερμανίας τις χαρακτήρισε «οικογενειακές» και είπε επεξηγηματικά ότι «υπάρχει μία πολυπλοκότητα, η οποία τις κάνει ενδιαφέρουσες. Είναι μία σχέση γλυκόπικρη, ζεστή και κρύα, όμως υπάρχουν πολλά που μας συνδέουν και παρά τις διαφωνίες μας έχουμε καταφέρει να είμαστε πάντα σε πλαίσιο διαλόγου. Είναι μία σχέση σύνθετη, όπως και οι λαοί μας. Γιατί πέρα και πάνω από όλα υπάρχουν πολλά, θετικά και αρνητικά, που συνδέουν τις δύο χώρες».