Τoν ποδοσφαιρικό κόσμο ανάποδα θέλει να γυρίσει η Παρί Σεν Ζερμέν, φέρνοντας στο Παρκ ντε Πρενς τους δύο διασημότερους πρίγκιπες του αθλήματος, τον Λιονέλ Μέσι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο!

Πρόκειται για το μεγάλο όνειρο του εμίρη του Κατάρ, Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Τάνι, ο οποίος κινεί τα νήματα στον παριζιάνικο σύλλογο. Και όπως απέδειξε στην περίπτωση με τον Νεϊμάρ, γνωρίζει πλέον όλα τα μυστικά του μεταγραφικού παιχνιδιού.

Η ιστοσελίδα elconfidencial.com αποκαλύπτει πως η Παρί πολιορκεί για μήνες τον Λιονέλ Μέσι, προσφέροντάς του πενταετές συμβόλαιο αξίας 300 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα ο παριζιάνικος σύλλογος φλερτάρει έντονα με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ώστε είτε να παίξει δίπλα στον Αργεντινό είτε να αποτελέσει το plan B των Καταριανών.

Το γεγονός ότι ο Λιονέλ Μέσι καθυστερεί την υπογραφή του νέου συμβολαίου του με την Μπάρτσα τον φέρνει μέρα με τη μέρα πιο κοντά στην έξοδο του Καμπ Νου.

Ο Αργεντινός δεν θέλει να φανεί αχάριστος απέναντι στον σύλλογο στον οποίον ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά και έφτασε στην κορυφή του Ολύμπου. Ωστόσο το πολιτικό κλίμα που επικρατεί στην Καταλωνία, αλλά και τα 300 εκατ. ευρώ που του προσφέρει η Παρί, αναγκάζουν τον Μέσι να σκεφτεί και την περίπτωση της αλλαγής περιβάλλοντος.

Η περίπτωση του Ρονάλντο φαντάζει πιο εύκολη. Ο Πορτογάλος έχει ζητήσει από τον πρόεδρο της Ρεάλ Φλορεντίνο Πέρεθ να εξετάσει οδούς που οδηγούν στην έξοδό του από το Σαντιάγο Μπερναμπέου.

Το πλάνο

Οι μεταγραφές των Νεϊμάρ και Εμπαπέ έχουν εξαντλήσει τα περιθώρια ελιγμών της Παρί στους κανόνες του Οικονομικού Ευ Αγωνίζεσθαι.

Για να χρηματοδοτήσει το μεγαλύτερο μεταγραφικό πλάνο που έχει σχεδιαστεί ποτέ ο γαλλικός σύλλογος θα βγάλει στην αγορά τους Καβάνι, Ντράξλερ, Ντι Μαρία και αν είναι αναγκαίο και τον Γκονσάλο Γκουέδες.

Η άφιξη των Νεϊμάρ, Εμπαπέ έχει ανεβάσει ήδη το αγωνιστικό επίπεδο της Παρί, η οποία έσπασε τα κοντέρ σκοραρίσματος στις πρώτες πέντε αγωνιστικές του Τσάμπιονς Λιγκ, σημειώνοντας 24 γκολ, αριθμός-ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης.

Η Παρί είναι αυτή τη στιγμή η πιο παραγωγική ομάδα στην Ευρώπη, σημειώνοντας κατά μέσο όρο 3,63 γκολ ανά αγώνα όταν η δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι πετυχαίνει 2,89 γκολ ανά αγώνα.

Οσον αφορά την περίφημη επιθετική τριπλέτα Νεϊμάρ, Καβάνι, Εμπαπέ, αποδεικνύεται η πιο παραγωγική με 41 γκολ έναντι της τριπλέτας της Μάντσεστερ Σίτι που αποτελείται από τους Στέρλινγκ, Αγουέρο και Ζεσούς, που έχει πετύχει 31 γκολ.