Ντέρμπι που άφησε με παράπονα και τους δύο στο Περιστέρι μετά την ισοπαλία (1-1) στο Ατρόμητος-Παναθηναϊκός.

Οι γηπεδούχοι σκέφτονται τη χαμένη ευκαιρία που δεν «τελείωσαν» το παιχνίδι μετά το γρήγορο προβάδισμα στο σκορ, και αυτό οφείλεται κυρίως στον εκπληκτικό Σωκράτη Διούδη που επέστρεψε δριμύτερος κάτω από τα δοκάρια των Πρασίνων (mvp μακράν του αγώνα) και έδειξε ότι τουλάχιστον το κενό του Βλαχοδήμου θα καλυφθεί επάξια.

Μεγάλες επεμβάσεις με κορυφαία αυτή του 27΄ , όπου η μπάλα εξοστρακίζεται στο φάουλ-σούτ του Ουάρντα στον Ινσούα, η μπάλα αλλάζει εντελώς πορεία αλλά ο Ελληνας κήπερ φώναξε παρών.

«Ο τερματοφύλακας πρέπει να είναι πάντα έτοιμος ακόμα και όταν δεν παίζει ώστε όταν έρθει η ώρα να μην φανεί ότι έχει λείψει. Μου αρέσει πολύ να παίζω και ο στόχος μου είναι να καθιερωθώ και όποτε με χρειάζεται η ομάδα μου να είμαι έτοιμος. Προσωπικά θεωρώ ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε περισσότερο μας συσπειρώνουν» τόνισε ο Σωκράτης Διούδης.

Ο (κοιμώμενος για 30 λεπτά) Παναθηναϊκός από την πλευρά του δεν νίκησε ούτε τώρα εκτός έδρας παρά το γεγονός ότι από το 68 έπαιζε με παίκτη παραπάνω λόγω της σωστής αποβολής του Κιβρακίδη.

Οι δύο ομάδες εκτός από τα παράπονα για τις δικές τους χαμένες ευκαιρίες έχουν – απόλυτα δικαιολογημένα – και από τον διαιτητή Σταύρο Μάνταλο που έδειξε για μια ακόμα φορά ότι είναι εκτός φόρμας.

Σωστά έδωσε το πέναλτι στον Παναθηναϊκό στο 28’ στην ανατροπή του Άλτμαν από τον Χατζηισαϊα, έπρεπε όμως να πάει στην άσπρη βούλα άλλες δύο φορές. Στο 41’ και πάλι για τον Παναθηναικό όταν ο Γιαννούλης ανέτρεψε τον Αλτμαν και στις καθυστερήσεις (95’) για τον Ατρόμητο όταν ο Ουάρντα ανατράπηκε σε ίδια περίπτωση με το πέναλτι που δόθηκε στους Πράσινους.

Παράλληλα έπρεπε να είχε αποβάλλει τον Χατζηϊσαϊα ο οποίος έφτυσε κατά τη διάρκεια του αγώνα τον σκόρερ του Παναθηναϊκού (Μόλινς).

Ο τεχνικός των φιλοξενουμένων Μαρίνος Ουζουνίδηςάλλαξε κατά τα 7/11 την ενδεκάδα του ντέρμπι με την ΑΕΚ, κυρίως λόγω απουσιών αλλά και δοκιμών που ήθελε να κάνει όπως με την έκπληξη του Διούδη στο τέρμα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αργήσει ο Παναθηναϊκός να βρει τα πατήματά του, ιδιαίτερα στην άμυνα με πολλά «φθηνά» λάθη όπως αυτό στο 3’ όπου οι στόπερ των Πρασίνων (ιδιαίτερα ο Κουτρουμπής ) έχασαν τον Ντάουντα – από την υπέροχη κάθετη πάσα του Ντιγκινί – και αυτός κεραυνοβόλησε τον Διούδη (1-0).

Ο Μόλινς ισοφάρισε με πέναλτι (30’), ο Διούδης εξοστράκισε τον κεραυνό του Μάντσον (48’) με τη βοήθεια και του οριζόντιου δοκαριού του και από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός είχε το πάνω χέρι (παρά τη σημαντική απουσία του Μουνιέ, τον οποίο έχασε στην ανάπαυλα με μυϊκό τραυματισμό με τον Ουζουνίδη να βάζει τον Χίλιεμαρκ που δεν ήταν όμως καλός) χωρίς όμως να πανηγυρίζει.

Στην αποβολή του Κυβρακίδη ο Ουζουνίδης έριξε και τον Τσάβες στο ματς που ίσως να είχε σκοράρει στις καθυστερήσεις αν ο συμπαίκτης του Χίλιεμαρκ δεν έκοβε την εξαιρετική κάθετη πάσα του Λούντ !

«Δεν περιμέναμε ότι θα είμαστε μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος πρώτοι, δεν ήταν αυτός ο αντικειμενικός μας στόχος αλλά να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Μαζί παίρνουμε τα καλά αποτελέσματα και μαζί είμαστε και στις ήττες. Το καλό είναι ότι μπαίνουν όλο και νέοι παίκτες στην ομάδα και δεν χάνουμε την ομοιογένεια μας» τόνισε ο Ντάουντα, ο σκόρερ της ομάδας του Νταμίρ Κάναντι που πάντως είχε mvp έναν πρώην Πράσινο, τον Σπύρο Ρισβάνη που ήταν καθοριστικός, ιδιαίτερα στο διάστημα που η ομάδα του έπαιζε με παίκτη λιγότερο, με πολύ σωστές τοποθετήσεις και κερδισμένες μονομαχίες.

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Χατζηισαϊας, Ρισβάνης, Κιβρακίδης, Γιαννούλης, Μπουσουλάτζιτς (63′ Ούμπιντες), Μάντσον, Βασιλακάκης (74′ Καρασαλίδης), Ντιγκινί, Ουάρντα, Ντάουντα (83′ Λαζαρίδης).

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Κολοβέτσιος, Αυλωνίτης, Κουτρουμπής, Ινσούα, Σιλά, Λουντ, Καμπέσας, Μουνιέ (46′ Χίλιεμαρκ), Άλτμαν, Μολίνς (72′ Τσάβες).γ