Θέσεις πρακτικής άσκησης προσφέρει σε μεταπτυχιακούς φοιτητές η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Οι εκπαιδευόμενοι θα απασχολούνται πλήρως στην έδρα της Τράπεζας στη Φρανκφούρτη με μηνιαία επιχορήγηση 1.050 ευρώ, συν επίδομα στέγης.

Η περίοδος πρακτικής άσκησης είναι συνολικά από 3 έως 12 μήνες.

Οι υποψήφιοι μεταπτυχιακοί φοιτητές θα εργαστούν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) στο πλαίσιο της Γενικής Διεύθυνσης Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΔ / ΙΣ). Στη ΓΔ / ΕΣ θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν εμπειρία από πρώτο χέρι με τη σύγχρονη τεχνολογία της πληροφορίας. Θα συμμετάσχουν σε ένα δυναμικό, διεθνές και πολυπολιτισμικό περιβάλλον.

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν πτυχίο στον τομέα των ηλεκτρονικών υπολογιστών ή άλλο ακαδημαϊκό πτυχίο με μαθήματα σχετικά με τις επιστήμες και την τεχνολογία.

Θα πρέπει να γνωρίζουν άριστα την αγγλική γλώσσα και τουλάχιστον πολύ καλά μία από τις άλλες επίσημες γλώσσες της ΕΕ.

Η διαδικασία πρόσληψης μπορεί να περιλαμβάνει ασκήσεις προεξέτασης και τηλεφωνική συνέντευξη μέσω Skype.

Οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις αναλυτικές και τεχνικές δεξιότητές τους σε έναν από τους ακόλουθους τομείς:

– Πληροφορικής: αρχιτεκτονική λογισμικού και αρχές ασφάλειας λογισμικού, τεχνολογίες πλατφόρμας και λειτουργικά συστήματα (Sun Solaris / Unix / Linux και / ή Microsoft Windows).

– Στατιστικά ή μαθηματικά πακέτα λογισμικού, προγραμματισμός (Access, Stata, MATLAB, MATLAB κ.λπ., EViews, R, SAS, VBA ή ισοδύναμα) και σχεσιακές βάσεις δεδομένων (Oracle, DB2, MySQL ή ισοδύναμα).

– Διαχείριση έργων: ανάλυση της αγοράς, απόδειξη δραστηριοτήτων ιδεών, ανάλυση κόστους – ωφέλειας, ανάλυση ποιότητας δεδομένων, σχεδιασμός έργου, διαχείριση κινδύνων για έργα, επικοινωνία με βασικούς ενδιαφερομένους.

– Διαχείριση διαδικασιών ITSM (Σχεδιασμός και Λειτουργία): υποστήριξη διαχείρισης και βελτίωσης των διαδικασιών ροής εργασίας, των διαδικασιών του ITIL, ανάλυση των προβλημάτων των βασικών αιτιών, διαθεσιμότητα και απόδοση των υπηρεσιών, διαδικασία και ιδέες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και αποκατάστασης, σχεδιασμός χωρητικότητας και συντονισμός των αξιολογήσεων των αδειών χρήσης λογισμικού.

– Ανάπτυξη εφαρμογών λογισμικού / ανάπτυξης εφαρμογών και ανάπτυξης λογισμικού / εφαρμογών.

Η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 18 Δεκεμβρίου και αιτήσεις θα γίνονται δεκτές στην ιστοσελίδα της Τράπεζας: https://www.bankingsupervision.europa.eu/careers/before-you-apply/how-to-apply/html/index.en.html