Μπλόκο στη δράση διεθνικού κυκλώματος το οποίο μετέφερε συστηματικά φορτία ναρκωτικών ουσιών με ταχύπλοα σκάφη εξαιρετικά μεγάλης ιπποδύναμης, έβαλαν οι Λιμενικές Αρχές.

Μετά από ευρύτατη επιχείρηση που οδήγησε σε κινηματογραφική καταδίωξη που διήρκεσε δυο εικοσιτετράωρα στην θαλάσσια περιοχή Ιονίου και Αιγαίου Πελάγους το κύκλωμα εξαρθρώθηκε.

Κατά την εν λόγω επιχείρηση κατασχέθηκαν μέχρι στιγμής ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης βάρους περίπου 1,6 τόνων, ενώ σε παράλληλες έρευνες σε διάφορες περιοχές της Αττικής έχουν συλληφθεί δέκα 10 μέλη της συμμορίας συμπεριλαμβανομένων και των τριών μελών του πληρώματος του ταχυπλόου σκάφους.

Κατασχέθηκαν ακόμα ένα ταχύπλοο σκάφος με τρεις εξωλέμβιους κινητήρες των 350 ίππων έκαστος, ένα ταχύπλοο σκάφος με τέσσερις εξωλέμβιους κινητήρες των 350 ίππων έκαστος καθώς και όπλα.

Κατά τη διάρκεια της περιπετειώδους καταδίωξης οι δράστες πέταξαν στη θάλασσα ,οπλισμό ,ποσότητες ναρκωτικών ουσιών καθώς και όπλα.

Η αντίστροφη μέτρηση για την συμμορία, άρχισε όταν σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού το ταχύπλοο σκάφος προσέγγισε τις αλβανικές ακτές από όπου παρέλαβε το φορτίο της ακατέργαστης κάνναβης. Ακολούθησε στη συνέχεια καταδίωξη εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, κατά την διάρκεια της οποίας υπήρξε εμπλοκή μεταξύ του ταχυπλόου σκάφους με ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος του Λ.Σ. το οποίο δέχθηκε πυρά ανταποδίδοντάς τα Στην προσπάθεια αποφυγής των πυρών και των επικίνδυνων ελιγμών του ταχυπλόου σκάφους, στελέχη Λ.Σ. έπεσαν στη θάλασσα, με συνέπεια τον ελαφρύ τραυματισμό τους. Τελικά βραδινές ώρες του Σαββάτου και μετά από συνεχή επιχείρηση εντοπισμού και καταδίωξης του ταχυπλόου σκάφους ό ακινητοποιήθηκε στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μακρονήσου και Νήσου Κέας, μετά από ρίψη στοχευμένων βολών από ελεύθερους σκοπευτές της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών που επέβαιναν στο ελικόπτερο του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Οι συνθήκες ήταν εξαιρετικά δύσκολες λόγω της μεγάλης ταχύτητας του ταχυπλόου σκάφους, των συνεχών ελιγμών και του σκότους που επικρατούσε.

Στο ταχύπλοο σκάφος επέβαιναν δύο υπήκοοι Αλβανίας και ένας υπήκοος Ιταλίας, οι οποίοι συνελήφθησαν, ενώ στο εσωτερικό του, εντοπίστηκαν δέματα διαφόρων μεγεθών τα οποία περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης που υπερβαίνει τον ενάμισι τόνο.

Επίσης κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων που εξελίχθηκαν παράλληλα συνελήφθησαν και άλλα μέλη με διακριτούς ρόλους στη δομή τηςσυμμορίας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των συλληφθέντων μέχρι στιγμής σε δέκα άτομα, μεταξύ των οποίων έξι υπήκοοι Αλβανίας, δύο Ιταλοί υπήκοοι, ένας υπήκοος Βουλγαρίας και ένας Ελληνας νώ αναζητούνται και άλλοι.