Η προσπάθεια του υπουργού Αμυνας να αποκρύψει την αλήθεια σχετικά με το σκάνδαλο της πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία φτάνει πλέον στο τέλος της. Και φτάνει μολονότι ο υπουργός είχε αρωγούς σε αυτή την επιχείρηση συσκότισης συναδέλφους του από την κυβέρνηση, όπως εκείνον τον υπουργό που απείλησε αντιπολίτευση και Τύπο με φυλακίσεις ή τον άλλον που συνέκρινε τα αποκαλυπτικά έγγραφα με φέιγ βολάν, ακόμη και τον Πρόεδρο της Βουλής –για να μην αναφερθεί κανείς στον ανεκδιήγητο διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει κανένα πρόβλημα να μετατρέψει την Υεμένη σε πεδίο βολής και τους αμάχους της δύσμοιρης αυτής χώρας σε στόχους.

Τα ψεύδη, οι απειλές και ο κυνισμός τελείωσαν όμως. Στη Βουλή δεν μπορεί παρά να λάμψει η αλήθεια. Δεν μπορεί παρά να δοθούν εξηγήσεις, να σπάσει το απόστημα όση δυσοσμία και αν κρύβει, δεν μπορεί παρά η πραγματικότητα να υπερισχύσει της πολιτικής σκοπιμότητας. Οι γραμμές άμυνας εξάλλου έχουν καταρρεύσει η μία μετά την άλλη. Το νερό έχει μπει στ’ αυλάκι, η αποκάλυψη της αλήθειας είναι μη αναστρέψιμη. Θα προσέφεραν ακόμη χειρότερη υπηρεσία ο υπουργός και η κυβέρνηση εάν, σε άλλη μια επιχείρηση άμυνας, κατέφευγαν σε συμψηφισμούς ή μετέτρεπαν την αίθουσα του Κοινοβουλίου σε πεδίο λασπομαχίας, όπως έχουν πράξει πολλές φορές κατά το παρελθόν.

Είναι ζήτημα δημοκρατίας να λάμψει η αλήθεια και να αποκαλυφθούν όλες οι πτυχές αυτής της δυσώδους υπόθεσης, αυτού του σκανδάλου που εκθέτει τη χώρα και την προσήλωσή της σε αρχές και αξίες, στο διεθνές περιβάλλον.