Οι αμυντικοί είχαν την τιμητική τους στην 5η αγωνιστική της Φουτμπολ Λιγκ. Ο 29χρονος στόπερ Γιώργος Δεληζήσης πέτυχε το γκολ της νίκης του Αρη στο ντέρμπι με την Παναχαϊκή (2-1), ενώ ο 34χρονος αμυντικός των Τρικάλων Αγγελος Βέρτζος ήταν ο σκόρερ στο 1-0 επί του Παναιγιάλειου.

Γκολ πέτυχε κι ένας ακόμα αμυντικός, ο 31χρονος Βαγγέλης Γκότοβος της Δόξας Δράμας, στο επιβλητικό 4-0 επί του Εργοτέλη.

Ο Αρης λοιπόν, με την πέμπτη νίκη σε ισάριθμα ματς παραμένει την κορυφή (15 β.) με τη Δόξα Δράμας να ακολουθεί με δύο βαθμούς λιγότερους (13).

Η πρωινή ομίχλη στη Θεσσαλονίκη εμπόδισε την αποστολή της Βέροιας να ταξιδέψει στην Κρήτη για το ματς με τον Κισσαμικό. Η διοίκηση της Βέροιας ενημέρωσε την διοργανώτρια Αρχή, η οποία αποφάσισε να αρχίσει το ματς μία ώρα αργότερα (16.00, αντι 15.00). Ομως, και πάλι η μία ώρα δεν έφτανε για να διανύσει το πούλμαν 140 χλμ., από το Ηράκλειο έως τα Χανιά. Ετσι, ο διαιτητής Βισκαδούρος έκλεισε το φύλλο αγώνα και για την τύχη του αγώνα θα αποφασίσουν η διοργανώτρια Αρχή και ο αθλητικός δικαστής.

Ο προπονητής του Απόλλωνα Πόντου Δημήτρης Καλαϊτζίδης, μετά την ήττα στο Αιγίνιο ζήτησε να τον καλέσει ο αθλητικός εισαγγελέας: «Εχω να του δώσω σημαντικές πληροφορίες για να τις αξιολογήσει, να καθαρίσουμε αυτό το δύσμοιρο ποδόσφαιρο από τα μιάσματα που κυκλοφορούν μέσα σε αυτό», είπε ο Καλαϊτζίδης, ο οποίος αναφέρθηκε σε παράγοντες που στήνουν παιχνίδια, «παράγοντες που μπαίνουν στα αποδυτήρια και λένε θα δεχτείτε τρία γκολ, άλλους που παίρνουν τηλέφωνο στο ημίχρονο και λένε θα δεχθείτε άλλα δύο, για παράγοντες που παίρνουν 20.000 ευρώ πριν από τον αγώνα για να χάσουν με τέσσερα και πέντε γκολ». «Αν το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό, δεν θα έβριζε κανέναν και δεν θα μιλούσε για κανένα μίασμα. Δεν θα κατηγορούσε κανέναν» απάντησε ο προπονητής του Αιγινιακού Κώστας Νικολαΐδης.

Τα αποτελέσματα: Αρης – Παναχαϊκή 2-1, Πανσερραϊκός – Καραϊσκάκης 2-0, Αναγέννηση Καρδίτσας – Απόλλων Λάρισας 2-0, ΟΦΗ – Καλλιθέα 2-1, Δόξα Δράμας – Εργοτέλης 4-0,Παναιγιάλειος – Τρίκαλα 0-1, Αιγινιακός – Απόλλων Πόντου 2-1.