Ηταν επτά στα προηγούμενα δέκα ματς. Εγιναν οκτώ στα έντεκα και πλέον δεν πρόκειται για παράδοση αλλά για… συνήθεια στο όριο της λατρείας. Για την ιστορία μιας (ακόμη) ισοπαλίας ανάμεσα σε ΠΑΣ Γιάννινα και Ξάνθη (1-1).

Ναι, όσοι αρέσκονται να παρατηρούν τους αριθμούς στο ποδόσφαιρο έχουν να το λένε για αυτό το παράξενο ανάμεσα στις δύο ομάδες. Εχουν βρεθεί αντιμέτωποι έντεκα φορές σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας, με τον ΠΑΣ γηπεδούχο, και τις οκτώ εξ αυτών τα μοιράστηκαν σχεδόν όλα. Γιατί σχεδόν; Διότι δεν είναι μόνο βαθμοί και γκολ το ποδόσφαιρο. Είναι και η αίσθηση που σου αφήνει μια αναμέτρηση.

Το παράδειγμα του Σαββάτου χαρακτηριστικό. Η Ξάνθη που ισοφάρισε στο 87′ με τον Ερικ Γέντρισεκ έφυγε για την πόλη της με τον αέρα της κατάκτησης ενός βαθμού που την κρατά σε τροχιά 5άδας. Ο ΠΑΣ που κρατούσε το τρίποντο με το γκολ του Πέδρο Κόντε (49′) και έχασε μια νίκη στο παρά κάτι; Εμεινε στα Γιάννινα και τα έχει με την τύχη του. Με την τύχη του γενικώς το τελευταίο διάστημα στη Σούπερ Λιγκ όπως εξήγησε ο Γιάννης Πετράκης. “Δεν έχουμε τη ρέντα που δικαιούμαστε” υποστήριξε ο έμπειρος τεχνικός, ο οποίος βλέπει την ομάδα του να έχει μόλις μία νίκη στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές της Σούπερ Λιγκ.

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Ναδάλες, Μαυροπάνος, Λίλα (61′ Γαρουφαλιάς), Μανθάτης, Τζημόπουλος, Κόντε, Γιάκος (67′ Χαλκιαδάκης), Σολτάνι (82′ Κοζορώνης).

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Κασάδο, Λισγάρας, Σβάρνας (76′ Κάστρο), Μελιόπουλος, Ντε Λούκας, Φλίσκας, Κίκε, Μεχία (66′ Ορφανίδης), Ρότσε (57′ Φασίδης), Γέντρισεκ.