Οι μηχανές του Αστέρα Τρίπολης δουλεύουν πλέον σε φουλ ρυθμούς και οι Αρκάδες μπορούν να πάρουν βαθιές ανάσες σε ό,τι αφορά τη βαθμολογική τους θέση. Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη επικράτησε του Λεβαδειακού με 2-0 και πέτυχε την τρίτη συνεχόμενη νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Αστέρας έχει μαζέψει εννιά πόντους στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές και ισοβαθμεί πλέον με τον Παναθηναϊκό στην έβδομη θέση της βαθμολογίας.

Οι γηπεδούχοι επιβεβαίωσαν και στο χθεσινό ματς την καλή αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκονται το τελευταίο διάστημα και πλέον μπορούν να θέσουν άλλους στόχους για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Είναι ξεκάθαρο πως ο Αστέρας έχει βρει τα πατήματά του και μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία της ομάδας της Τρίπολης έχει ο Παντελίδης.

Καθάρισε από στατικές φάσεις

Ο Αστέρας κατάφερε να ανοίξει το σκορ από στατική φάση (κόρνερ του Τόνσο στο 32′), με τον Ιγκλέσιας να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα, ενώ από κόρνερ προήλθε και το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων. Το εκτέλεσε ο Καλτσάς και ο νεαρός Δουβίκας διπλασίασε τα τέρματα του Αστέρα. Με το γκολ αυτό ο Αστέρας κλείδωσε το ματς και πήρε τρεις πολύτιμους βαθμούς, που του επιτρέπουν να κοιτάξει την πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας.Ο Λεβαδειακός έμεινε για πέμπτο συνεχόμενο ματς χωρίς νίκη (η συγκομιδή του σ’ αυτά τα παιχνίδια είναι δύο βαθμοί) και αναμφίβολα οι Βοιωτοί δεν είναι σε καλό φεγγάρι. Ξεκίνησαν εντυπωσιακά το πρωτάθλημα αλλά το τελευταίο διάστημα τα αποτελέσματα δεν είναι ικανοποιητικά για την ομάδα του Ζοσέ Ανιγκό.

Αστέρας Τρίπολης: Αθανασιάδης, Ιγκορ, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τσιλιανίδης (61′ Τσουκαλάς), Τόνσο, Καλτσάς (84′ Κώτσιρας), Γκοντό (46′ Δουβίκας).

Λεβαδειακός: Εμπασί, Τσαμπούρης, Τριποτσέρης (46′ Φαβάρο), Λεονάρντο, Μεντί, Ζαραδούκας (49′ Καθάριος), Μητρόπουλος (73′ Μητρόπουλος), Νιας, Σουμπίνιο, Μπελγκαζουανί, Γιουσούφ.