«Θα είναι μεγάλο σκάνδαλο αν συμβεί αυτό που έχει ακουστεί ευρέως στον χώρο μας. Οτι ο νυν καλλιτεχνικός διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ (σ.σ.: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος) πρότεινε τον εαυτό του στον εαυτό του και τον ενέκρινε».

Η ευθεία βολή του Γιώργου Κιμούλη διατυπώθηκε σε χθεσινή συνέντευξή του στην «Αυγή της Κυριακής». Ο ηθοποιός, που φέρεται να έχει προτείνει τους «Βατράχους» του Αριστοφάνη για το επερχόμενο πρόγραμμα της Επιδαύρου (2018), θίγει ένα ζήτημα που αφορά μία κεντρική επιλογή του υπουργείου Πολιτισμού, ειδικά μετά την περίφημη «απολουκοποίηση». Η καταγγελία προκύπτει μάλιστα πριν από την προγραμματισμένη για αύριο ανακοίνωση των θερινών παραστάσεων του Φεστιβάλ.

«Είναι ακραία απαράδεκτο, ακραία αντιδεοντολογικό, όποια δικαιολογία κι αν χρησιμοποιείς, “ότι εγώ δήθεν δεν θα πληρωθώ…”» σχολίασε ο Κιμούλης και στο spirto.net. «Τι δεν θα πληρωθεί; Με τη δική του εταιρεία κάνει την παράσταση… Αυτό είναι ένα από τα ακραία παραδείγματα επηρμένης συμπεριφοράς ενός ανθρώπου που βρίσκεται στον χώρο της εξουσίας και πιστεύει εκ των προτέρων ότι δεν θα του ζητήσει κανένας να λογοδοτήσει. Δεν μπορεί έναν χρόνο πριν ο καλλιτεχνικός χώρος να ουρλιάζει για τον Φαμπρ που θα έφερνε… δικά του καλλιτεχνικά προϊόντα και να μην μπατσίσει τώρα τον Βαγγέλη.