Στη σκακιέρα του Ανφιλντ, ο Αντόνιο Κόντε έκανε τις πιο κατάλληλες κινήσεις. Ο ιταλικός τεχνικός ανέλυσε καλύτερα την παρτίδα, τη στιγμή που ένας παίκτης που πέρασε στο παρελθόν από την Τσέλσι, ο Μο Σαλάχ, άνοιξε το σκορ.

Η διαφορά των δύο προπονητών ήταν πως ο Κόντε διαβάζοντας το ματς κοίταξε με περισσότερη προσοχή τους παίκτες του πάγκου, ενώ ο Γιούργκεν Κλοπ, με εξαίρεση την πρώτη κίνηση (Βαϊνάλντουμ αντί Στάριτζ), μάλλον είχε το μυαλό του μόνο στα δρώμενα στον αγωνιστικό χώρο.

Αλλα και εκεί δεν διάβασε το παιχνίδι όπως θα έπρεπε. Η Τσέλσι έβγαινε στην επίθεση αναζητώντας την ισοφάριση, έχοντας πλέον στο γήπεδο, Φάμπρεγας, Πέδρο και Γουίλιαν.

Παράλληλα, άφηνε πίσω κενούς χώρους, αλλά για να τους εκμεταλλευτεί η Λίβερπουλ χρειαζόταν ταχύτητα. Τον Μανέ για παράδειγμα. Ο γερμανός τεχνικός καθυστέρησε απελπιστικά να κάνει τις άλλες δύο αλλαγές. Οταν ήταν έτοιμοι να μπουν στο ματς οι Μανέ και Λαλάνα, το χρονόμετρο έδειχνε το 89′. Ηταν πλέον πολύ αργά.

Η Τσέλσι είχε ισοφαρίσει και η Λίβερπουλ είχε χάσει άλλους δύο βαθμούς στο Ανφιλντ. Αυτές οι δύο αλλαγές φάνηκε σαν να γίνονταν απλώς για καθυστέρηση.

Ο Κόντε είχε κάνει ματ, γιατί ο Κλοπ φάνηκε απρόσεκτος. Και σε μια παρτίδα σκάκι αυτά τα λάθη κοστίζουν. Η ζημιά μπορεί να γίνει ακόμα και από έναν στρατιώτη.