Με συντονισμένα βήματα θα κινηθούν στη σημερινή μάχη στη Βουλή η Δημοκρατική Συμπαράταξη και Το Ποτάμι, με τους επικεφαλής τους να ετοιμάζουν παρέμβαση στην Ολομέλεια. Αφιερώνοντας το Σαββατοκύριακο στη χάραξη μιας κοινής γραμμής, Χαριλάου Τρικούπη και Σεβαστουπόλεως προετοιμάζονται για μια σκληρή αντιπαράθεση, επιχειρώντας να μπουν στην ουσία του ζητήματος και μιλώντας με στοιχεία, όπως τονίζουν από τα δύο επιτελεία. Η σύσκεψη του Σαββάτου στη Χαριλάου Τρικούπη έγινε με την παρουσία του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού, ενώ επικοινωνία ειδικά για τη σημερινή συζήτηση υπήρξε και ανάμεσα σε Φώφη Γεννηματά και Σταύρο Θεοδωράκη.

Στις ομιλίες τους στη Βουλή και οι δύο θα επικεντρωθούν στη συγκάλυψη της υπόθεσης από τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και στον τρόπο που η Προεδρία της Βουλής χειρίστηκε το ζήτημα που προέκυψε. «Συγκάλυψη σημαίνει συνενοχή» αναφέρουν από το επιτελείο Γεννηματά, επισημαίνοντας πως η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο γιατί ο νέος φορέας δεν θα μπορούσε να συνεργαστεί με το κυβερνών κόμμα. Παράλληλα, προετοιμάζονται και για χτυπήματα κάτω από τη μέση από την πλευρά της κυβέρνησης –αναφερόμενοι στην υπόθεση των εξοπλιστικών στην οποία ενεπλάκη ο Γιάννος Παπαντωνίου.

ΚΡΥΦΕΣ ΠΤΥΧΕΣ. Παράλληλα υπάρχουν σκέψεις και για την επόμενη μέρα, καθώς στελέχη και από τα δύο κόμματα εκτιμούν πως η υπόθεση δεν σταματάει σήμερα, αλλά έχει ακόμα κρυφές πτυχές οι οποίες αξίζει να διερευνηθούν. Αναζητούν, επομένως, φόρμουλα για τις κινήσεις που θα κάνουν από εδώ και πέρα, με σκοπό να διατηρήσουν το θέμα στη δημόσια συζήτηση.