Η Νάπολι τα καταφέρνει και στα δύσκολα. Πέρασε και από το Φρίουλι νικώντας 1-0 την Ουντινέζε, έστω κι αν δεν απέδωσε όπως άλλες φορές. Ετσι ετοιμάζεται για τη μεγάλη σύγκρουση με τη Γιουβέντους, την προσεχή Παρασκευή, στο Σαν Πάολο.

«Δεν ήταν από τα καλύτερά μας παιχνίδια» παραδέχτηκε ο Λορέντσο Ινσίνιε. «Ομως, στη διάρκεια μιας μεγάλης σεζόν θα υπάρχουν και αυτά τα ματς».

Ο Μαουρίτσιο Σάρι στάθηκε στο ματς με τη Γιουβέντους: «Είναι σημαντικό παιχνίδι. Ιδιαίτερα για τους οπαδούς. Ωστόσο, δεν είναι αποφασιστικό, καθώς έχουμε μπροστά μας έξι μήνες μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος».

Η Γιουβέντους ανέβασε ρυθμούς στο δεύτερο μέρος και ξεπέρασε τελικά εύκολα το εμπόδιο της Κροτόνε (3-0) με τα γκολ των Μάντζουκιτς, Ντε Σίλιο και Μπενάτια.

Αντίθετη πορεία για τις δύο ομάδες του Μιλάνου: η Ιντερ με το 3-1 επί της Κάλιαρι στη Σαρδηνία (δύο γκολ ο Ικάρντι) παραμένει στο κυνήγι της Νάπολι. «Προσπαθώ να είμαι πάντα έτοιμος ότι η μπάλα έρχεται σε μένα» σχολίασε ο Μάουρο Ικάρντι, ο οποίος έφτασε τα 15 γκολ και ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με τον Τσίρο Ιμόμπιλε της Λάτσιο.

Αντίθετα, στο Σαν Σίρο ακούστηκαν πάλι αποδοκιμασίες, στο 0-0 της Μίλαν με την Τορίνο. Η ομάδα του Βιτσέντζο Μοντέλα έχει μείνει έξι βαθμούς μακριά από τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. «Είχαμε τον έλεγχο του αγώνα από την αρχή έως το τέλος. Ο κόσμος θέλει τη νίκη ιδιαίτερα στα εντός έδρας παιχνίδια και καταλαβαίνουμε την αντίδρασή του» είπε ο Μοντέλα.

Απώλειες για Ρόμα και Λάτσιο

Η Ρόμα έχασε βαθμούς στη Γένοβα (1-1 με Τζένοα), αλλά και τον Ντε Ρόσι, ο οποίος αποβλήθηκε για το πέναλτι που έκανε στον Λαπαντούλα, με το οποίο ισοφάρισαν οι γηπεδούχοι. «Προσπάθησα να σταματήσω τον Λαπαντούλα. Ζητώ συγγνώμη απ’ όλους» είπε στο τέλος ο αρχηγός της Ρόμα.

Σοκ για τη Λάτσιο στο Ολίμπικο, καθώς δέχτηκε την ισοφάριση από τη Φιορεντίνα στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, με πέναλτι του Μπαμπακάρ. Ο Σιμόνε Ιντζάκι ήταν έξαλλος με την απόφαση που προέκυψε από το video referee. «Εχω δει τη φάση 20 φορές και δεν μπορώ να καταλάβω πώς πήραν αυτή την απόφαση» σχολίασε ο τεχνικός της Λάτσιο.

Αλλα αποτελέσματα: Σασουόλο – Βερόνα 0-2, Κιέβο – ΣΠΑΛ 2-1, Μπολόνια – Σαμπντόρια 3-0.

Βαθμολογία (14 αγ.): Νάπολι 38, Ιντερ 36, Γιουβέντους 34, Ρόμα (13 αγ.) 31, Λάτσιο (13 αγ.) 29, Σαμπντόρια (13 αγ.) 26.