Από τη μία ο επιμένων αργεντί-νικα Παναιτωλικός. Ξεκάθαρη η προτίμησή του στη συγκεκριμένη δεξαμενή από το 2013-14 και εντεύθεν.

Από την άλλη ο Φράνκο Μάζουρεκ που θαρρείς ότι αρέσκεται να ελέγχει πόσο μπόσικο είναι το πλαϊνό δίχτυ της εστίας.

Τρία γκολ στη Σούπερ Λίγκα, όλα με τελειώματα για σεμινάριο. Δεν είναι βέβαια περιστασιακός σουτέρ. Υστερα από 12 αγωνιστικές στη Σούπερ Λίγκα προηγείται σε τελικές προσπάθειες τόσο στο σύνολο (27) όσο και εκτός περιοχής (20). Οπότε είναι σαφές ότι το ψάχνει το γκολ ανεξαρτήτως απόστασης. Και με τα δύο πόδια. Στη νίκη επί του Παναθηναϊκού έδρασε με το αριστερό, στην ήττα από την Ξάνθη με το δεξί και στην προχθεσινή επικράτηση (3-1) απέναντι στη Λάρισα χρειάστηκε και τα δύο για να «ζωγραφίσει». Μεταφορά της μπάλας με το δεξί από τη σέντρα μέχρι το ημικύκλιο της περιοχής της ΑΕΛ και ξαφνικά, εκτός ισορροπίας, εκτέλεση με το αριστερό. Απορία (για το απρόβλεπτο σουτ με βάση την τοποθέτηση του σώματος) και επιφωνήματα θαυμασμού από τους περισσότερους, déjà vu με εικόνα βγαλμένη από προπόνηση για τους Αγρινιώτες.

Εκεί όπου τα σουτ του Αργεντινού (που παίζει 10άρι και winger) δεν αποφέρουν βαθμούς, αλλά… καφέδες. Γιατί ο Μάζουρεκ σαρώνει στον διαγωνισμό «πέτυχε το οριζόντιο δοκάρι» και εξασφαλίζει κεράσματα από συμπαίκτες.

Η στόχευση του Παναιτωλικού – από την άλλη – αποφέρει ποιοτικούς για τα ελληνικά δεδομένα παίκτες. Και σε μια χώρα όπου το σκάουτινγκ σχεδόν ταυτίζεται με την παρακολούθηση DVD, οι Αγρινιώτες εξακολουθούν με συνέπεια να στέλνουν «κεραίες» στην Αργεντινή για τσεκάρισμα στόχων εκ του σύνεγγυς.

Η επιμονή βέβαια του Παναιτωλικού στην Αργεντινή (αλλά και στην Πορτογαλία) δεν είναι ανεξήγητη. Η άμεση προσαρμογή των παικτών και η ποιότητα σε προσιτή τιμή είναι οι λόγοι που την υπαγορεύουν.

Γι’ αυτό οι Αγρινιώτες μελετούν το καλεντάρι και προγραμματίζουν ακολούθως ταξίδια για να βρουν τον νέο Μαρτίνες και τον επόμενο Βιγιαφάνιες, προσβλέποντας σε αγωνιστικά και οικονομικά οφέλη…