Για απιστία σε βαθμό κακουργήματος διώκεται ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ και νυν γενικός διευθυντής της Σούπερ Λίγκας Βασίλης Γκαγκάτσης.

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε από την Εισαγγελία της Αθήνας και η υπόθεση αφορά οικονομική ενίσχυση ύψους ενός εκατομμυρίου ελβετικών φράγκων που είχε σταλεί στη χώρα μας (στην ΕΠΟ) από την UEFA ως ενίσχυση για τις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας και συγκεκριμένα για την ανακατασκευή καμένου σταδίου.

Ωστόσο, τα χρήματα φέρεται ότι κατέληξαν σε λογαριασμό του πρώην προπονητή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου Οτο Ρεχάγκελ ως μπόνους. Κάτι τέτοιο όμως, σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, δεν προέκυπτε από συμβατική υποχρέωση απέναντι στον προπονητή.

Η δικογραφία σχηματίστηκε πριν από επτά χρόνια ύστερα από καταγγελία ελληνοαμερικανού κατοίκου των πυρόπληκτων περιοχών, ο οποίος φέρεται να διαπίστωσε ότι τα χρήματα δεν κατέληξαν στο σκοπό για τον οποίο είχαν δοθεί.

Η υπόθεση έχει ανατεθεί ήδη σε ανακριτή Διαφθοράς, οπότε ο Γκαγκάτσης θα κληθεί να δώσει τις δικές του εξηγήσεις και να διατυπώσει τα δικά του επιχειρήματα.