Eκστασιασμένος, λέει, ο άγγλος εκφωνητής του αγώνα της Εθνικής με την Βρετανία την Παρασκευή το βράδυ στο Λέστερ, έμπλεξε και τον Θεό στο συγκλονιστικό φινάλε…

Με το που είδε, δηλαδή, την μπάλα να καταλήγει συστημένη από τα χέρια του Γιάννη Αθηναίου στο καλάθι αναφώνησε «Oh my lord» και δεν ξέρω εάν το χόντρυνε κιόλας παραπάνω και ικέτευσε «νυν απολύεις τον δούλον σου, δέσποτα»! Σε κάθε περίπτωση ο Υψιστος ευλόγησε τον γκαρντ του Αρη και τον αξίωσε να προσθέσει το δικό του επεισόδιο στο sequel των μεγάλων και λυτρωτικών σουτ της τελευταίας στιγμής που έχουν σημαδέψει το χρονικό της Επίσημης Αγαπημένης: ο 29χρονος εκ μητρός ανιψιός της σπουδαίας μπασκετμπολίστριας Γιασεμής Σαμαντούρα έβαλε φαρδύ πλατύ το όνομά του δίπλα στον Φάνη Χριστοδούλου, στον Παναγιώτη Φασούλα, στον Φραγκίσκο Αλβέρτη, στον Χρήστο Χαρίση, στον Δημήτρη Διαμαντίδη, στον Αντώνη Φώτση, στον Νίκο Ζήση, στον Βασίλη Σπανούλη και στον Θοδωρή Παπαλουκά με ένα συγκλονιστικό «buzzer beater» τρίποντο το οποίο αποτέλεσε την εξιλέωση μιας ολόκληρης ομάδας, που εάν είχε ηττηθεί θα της κρεμάγαμε κουδούνια!

Τα κουδούνια

Ειδικώς του Αθηναίου πάντως αυτά τα κουδούνια φρόντισε να του τα κρεμάσει σε ανύποπτο χρόνο ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και εδώ και επτά μήνες ο λεγάμενος προσπαθεί να τα αποσείσει από πάνω του…

Στις 10 του περασμένου Απριλίου ο Ολυμπιακός νίκησε εκτός έδρας τον Προμηθέα Πατρών με 72-53, σε ένα ματς στο οποίο ο Αθηναίου πάτησε το παρκέ μόλις για 44 δευτερόλεπτα. Την επόμενη ημέρα ο προερχόμενος από τον Ποσειδώνα Νέου Ψυχικού (όπως και ο Χρήστος Ιορδανίδης, ο πρώτος μπασκετμπολίστας ο οποίος διέβη τον Ρουβίκωνα μεταξύ των αιωνίων αντιπάλων) παίκτης ζήτησε ακρόαση από τον προπονητή του και κουβέντα στην κουβέντα ανέβηκαν οι τόνοι!

«Δεν με σέβεσαι και με ξεφτιλίζεις;» (λέγεται ότι) είπε ο Αθηναίου και τότε ο Σφαιρόπουλος ακολούθησε τη διαζευκτική λογική του Πατ Ράιλι: «Μy way or the highway»! Το αποτέλεσμα; Σε αντίθεση με άλλους παίκτες τους οποίους ο προπονητής του Ολυμπιακού κάποια στιγμή έδιωξε ή επιτίμησε δημοσίως (Αγραβάνης, Γκριν, Μπιρτς, Παπανικολάου) τον Αθηναίου, τον οποίο είχε κοουτσάρει και στον Πανιώνιο τη σεζόν 2012-13, τον ξαπόστειλε μια κι έξω!

Στις 13 Απριλίου, μετά τον τελευταίο αγώνα της κανονικής περιόδου (με αντίπαλο την Κύμη), ο Σφαιρόπουλος εξήγησε ότι «ο Αθηναίου βρίσκεται σε υποχρεωτική άδεια και το τι συνέβη μεταξύ μας είναι εσωτερικό θέμα που δεν θα βγει προς τα έξω. Ολοι πρέπει να καταλάβουν ότι ο Ολυμπιακός είναι πάνω από παίκτες και προπονητές».

Προφανώς η ΚΑΕ, ο προπονητής και ο παίκτης συνομολόγησαν την αρχή της εμπιστευτικότητας, με αποτέλεσμα να μη δημοσιοποιηθεί καμιά λεπτομέρεια της υπόθεσης: ο Αθηναίου δεν ξαναπάτησε το πόδι του στο ΣΕΦ, στις 8 Αυγούστου επέστρεψε στον Αρη και την περασμένη Παρασκευή στο Λέστερ έβαλε το σουτ της ζωής του και πέταξε από πάνω του εκείνα τα κόκκινα κουδούνια!