Η παρέλαση προπονητών στη Μίλαν συνεχίζεται. Εξι προπονητές έχουν καθήσει στον πάγκο της τα τελευταία τέσσερα χρόνια, από τον Ιανουάριο του 2014, όταν απολύθηκε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και αντικαταστάθηκε από τον Κλάρενς Ζέεντορφ.

Το πρωινό της Δευτέρας ήταν μουντό για τον Βιτσέντζο Μοντέλα, ο οποίος ενημερώθηκε για το τέλος της συνεργασίας του με τον ιταλικό σύλλογο. Ετσι, ο Τζενάρο Γκατούζο, που φόρεσε για 12 χρόνια τη φανέλα της Μίλαν, αγαπήθηκε όσο λίγοι από τον κόσμο, κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και δύο Τσάμπιονς Λιγκ και επέστρεψε τον περασμένο Μάιο ως υπεύθυνος της ομάδας Νέων, θα γίνει ο έκτος προπονητής που θα καθήσει στον πάγκο από το 2014.

Ο Μοντέλα δεν μπορούσε να δει αυτό που ερχόταν. Ακόμα και μετά το προχθεσινό 0-0 με την Τορίνο στο Σαν Σίρο δεν ήταν σε θέση να ερμηνεύσει τις αποδοκιμασίες από την εξέδρα. Η Μίλαν για τέσσερα συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια δεν πέτυχε γκολ! Κι αυτό συνέβη για τρίτη φορά στην ιστορία της. Στην Ιταλία, καταλογίζουν και κάτι ακόμα στον Μοντέλα. Το καλοκαίρι, η διοίκηση δαπάνησε περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ για να ενισχύσει το ρόστερ, προσφέροντάς του πολλές επιλογές. Ο 43χρονος τεχνικός όμως δεν ήταν σε θέση να το διαχειριστεί. Σε 23 παιχνίδια έως τώρα (σε όλες τις διοργανώσεις), η ομάδα δεν είχε ποτέ την ίδια αρχική ενδεκάδα.

Ο 39χρονος Γκατούζο δεν έχει εμπειρία σε τέτοιο επίπεδο. Η προπονητική καριέρα του άρχισε από τη Σιόν στην Ελβετία από την οποία απολύθηκε ύστερα από τρεις μήνες, ενώ στη συνέχεια έμεινε έξι μήνες στον πάγκο της Παλέρμο. Ακολούθησε η θητεία του στον ΟΦΗ, η οποία όμως συνοδεύτηκε από τεράστια οικονομικά προβλήματα. Η τελευταία παρουσία του σε σύλλογο ήταν στην Πίζα, την οποία το 2016 κατάφερε να ανεβάσει από την Γ’ στη Β’ Κατηγορία.

Το ερώτημα είναι πόσο θα μείνει σε αυτόν τον δύσκολο πάγκο. Ο Ζέεντορφ, που αντικατέστησε τον Ιανουάριο του 2014 τον Αλέγκρι, έμεινε πέντε μήνες και στο τέλος της περιόδου αποχώρησε για να αναλάβει ο Φίλιπο Ιντζάκι, ο οποίος όπως και ο Ζέεντορφ δεν είχε εμπειρία ως πρώτος προπονητής σε τέτοιο επίπεδο. Ο Ιντζάκι ολοκλήρωσε πάντως την περίοδο, αποχώρησε τον Ιούνιο του 2015 και στη θέση του ήρθε ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς. Και αυτός όμως αποχώρησε νωρίς. Τον Απρίλιο του 2016, ύστερα από πέντε σερί ματς χωρίς νίκη, απολύθηκε και στη θέση του ήρθε μέχρι το τέλος της σεζόν, επίσης από την ομάδα Νέων, ο Κρίστιαν Μπρόκι. Στις 19 Ιουνίου 2016, άνοιξε το κεφάλαιο Βιτσέντζο Μοντέλα. Συγκριτικά με τους υπόλοιπους άντεξε περισσότερο…