«Play it, Sam. Play «”As time goes by”», λέει η Ιλσα – Ινγκριντ Μπέργκμαν στον πιανίστα σε μία από τις πιο διάσημες σκηνές της ταινίας «Καζαμπλάνκα», που χθες συμπλήρωσε 75 χρόνια από την πρώτη προβολή της στη Νέα Υόρκη. Κι όμως, η ατάκα της θεάς Μπέργκμαν έχει περάσει λανθασμένα στην ιστορία ως «Play it again, Sam». Μια παρεξήγηση που έγινε από αφίσα μέχρι ταινία από τον Γούντι Αλεν το 1972.

Οπως τείνει να γίνει η παρεξήγηση της ηγεσίας του ΠΑΟΚ με την ποδοσφαιρική πραγματικότητα που κάνει τους φίλους του Δικεφάλου να ονειρεύονται φιέστες στον Λευκό Πύργο, όταν βέβαια δεν παίζουν ξύλο με Πακιστανούς.

Διακόσιες δεκαεπτά ημέρες (217) έχουν περάσει από την ημέρα που ο ΠΑΟΚ πέτυχε εκτός έδρας νίκη σε αγώνα της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος. Και συνεχίζει να μετρά. Και συνεχίζει να ελπίζει στην κατάκτηση του τίτλου.

Αποτελεί ύβρι για την «Καζαμπλάνκα» ακόμα και το υπονοούμενο της σύγκρισης με τη χθεσινή περιπέτεια του ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη. Δίνει όμως καλή πάσα για να θυμίσουμε στους πρωταγωνιστές του Δικεφάλου πως η Μπέργκμαν δεν γνώριζε μέχρι την τελευταία σκηνή ποιον από τους δύο ήρωες θα ακολουθούσε: τον Ρικ – Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ ή τον Λάσλο – Πολ Χένριντ.

Ο ΠΑΟΚ προς το παρόν ακολουθεί τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Και χωρίς μάλιστα να του λέει «We’ll always have Paris». Και βέβαια το Μακεδονία Παλάς δεν είναι το Rick’s Café Americain. Ας το έχουν κατά νουν οι παοκτζήδες.

Ο καημός των παοκτσήδων μεγάλωσε ακόμα περισσότερο βλέποντας τον Ολυμπιακό να πετυχαίνει την τρίτη φετινή νίκη του μακριά από το Γεώργιος Καραϊσκάκης και να σκαρφαλώνει στην κορυφή της Super League εν αναμονή της σημερινής αναμέτρησης της ΑΕΚ με τον Πλατανιά.

Του Αγίου Δημητρίου, ο Τάκης Λεμονής δήλωνε πως είχε βάλει στόχο να βρίσκεται ο Ολυμπιακός στην κορυφή τα Χριστούγεννα. Κάποιοι χαμογέλασαν τότε. Φαίνεται πως αγνοούν ότι το χειρότερο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου είναι να υποτιμήσεις τον αντίπαλό σου.

Ο Παναγιώτης Κόρμπος έχει φάει τα ελληνικά γήπεδα με το κουτάλι και ακόμα δεν έχει καταλάβει ότι το ποδόσφαιρο δεν διαθέτει μνήμη. Τόσες φορές το έχει πει ο Μουρίνιο. Μάλλον θα τον αφήσει στην ίδια τάξη. Ο Κόρμπος ανακάλυψε την ποδοσφαιρική πυρίτιδα. Παραπονέθηκε, ίσως και να εντυπωσιάστηκε, γιατί οι οπαδοί που αποδοκίμαζαν τους παίκτες του Πανιωνίου και φυσικά τον ίδιον, ακριβώς οι ίδιοι τους αποθέωναν με διαφορά δύο ωρών. Αγαπητέ Κόρμπο, οι φίλαθλοι αποδοκιμάζουν τον Ρονάλντο και τον Ζιντάν, σε σένα και στους συμπαίκτες του θα κολλούσαν;