Το δώρο για την ονομαστική της εορτή (η οποία ακολουθούσε κατά μία μέρα την τελετή βράβευσης της IAAF) μπορεί να μην ήρθε, αλλά η Κατερίνα Στεφανίδη έχει ήδη κυκλώσει άλλη ημερομηνία στο καλεντάρι του 2018.

Η πρωταθλήτριά μας δεν αναδείχθηκε η κορυφαία αθλήτρια του κόσμου για το 2017 (τίτλος που πήγε τελικά στη βελγίδα πρωταθλήτρια του Επτάθλου Ναφισάτου Τιάμ) και μένει με το πλασάρισμά της στην τελική τριάδα, αλλά δεν πρόκειται να τα βάψει μαύρα. Κάθε άλλο.

Τα διαμάντια λένε ότι είναι ο καλύτερος φίλος των γυναικών, όμως η Κατερίνα Στεφανίδη, παρά το γεγονός ότι της πάνε εξαιρετικά τα κοσμήματα σε ανάλογα γκαλά, είναι φανερό ότι προτιμά τα άλλα «στολίδια» για τον λαιμό της που είναι τα μετάλλια, με προτίμηση μάλιστα σε χρυσό.

Η συλλογή της έχει τα πάντα, εκτός από ένα, αυτό του Παγκοσμίου Κλειστού Στίβου. Στο Πόρτλαντ είχε μείνει στην τρίτη θέση, για να αρχίσει μετά η τρελή κούρσα με τα απανωτά χρυσά (Ευρωπαϊκό Ανοιχτού και Κλειστού, Ολυμπιακοί Αγώνες, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού).

Στο Μπέρμιγχαμ τον Μάρτιο του 2018 είναι προγραμματισμένο το επόμενο Παγκόσμιο Κλειστού και εκεί έχει εστιάσει η σούπερ Κατερίνα με τον προπονητή (και σύζυγό) της Μίτσελ Κρίερ, θέλοντας να πάρει το μοναδικό χρυσό που λείπει από τη συλλογή της και να κάνει έτσι ένα απίστευτο σερί σε πρωτιές στις μεγάλες διοργανώσεις. Η λάμψη της ελληνίδας πρωταθλήτριας (η πρώτη που διεκδίκησε τον συγκεκριμένο τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας στον κόσμο) ήταν μεγάλη και στο Μονακό και είναι δεδομένο πως για την IAAF και προσωπικά για τον πρόεδρό της Σεμπάστιαν Κόου η Κατερίνα Στεφανίδη είναι ένα από τα νέα μεγάλα brand names του παγκόσμιου στίβου που θέλει να προβάλει στη μετά Μπολτ εποχή.

Πλέον ήρθε η ώρα για ξεκούραση και αυτές τις πολύτιμες διακοπές που περιμένει εδώ και καιρό η Κατερίνα για να ξαναγεμίσει τις μπαταρίες και να μπει δυνατά στη νέα σεζόν του 2018, στην οποία μάλιστα θα ξεκινήσει από πολύ νωρίτερα, αφού πλέον οι πρώτοι αγώνες θα έρθουν από τον Ιανουάριο.

«Για μας είσαι η καλύτερη» έγραψε εύστοχα στο facebook ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Παναγιώτης Δημάκος που εκπροσώπησε την ελληνική ομοσπονδία στην τελετή της IAAF, και αυτή είναι η αλήθεια.