Απόφαση-σκάνδαλο του διαιτητή στέρησε από την Μπαρτσελόνα ένα γκολ στο ντέρμπι κορυφής της Λα Λίγκα με τη Βαλένθια και πιθανόν τη νίκη που θα την έστελνε αγκαλιά με τον φετινό τίτλο (1-1).

Το ρολόι έδειχνε το 30ό λεπτό όταν ο Μέσι εξαπέλυσε έναν κεραυνό. Ο πορτιέρο της Βαλένθια, Νέτο, δεν υπολόγισε τη δύναμη της μπάλας, αυτή του έφυγε από τα χέρια και πέρασε τουλάχιστον μισό μέτρο τη γραμμή της εστίας του. Με πλονζόν κατάφερε να τη βγάλει έξω πριν καταλήξει στην πίσω πλευρά των δικτύων, ξεγελώντας τον διαιτητή Ινάσιο Ινγκλέσιας Βιγιανουέβα που έδειξε «παίζετε».

Ο διαιτητής μπορεί να μην είδε το γκολ που είδε ο υπόλοιπος κόσμος, είδε όμως την τρύπα στην κάλτσα του Γκαράι πριν από τη σέντρα του δευτέρου ημιχρόνου και τον έστειλε να την αλλάξει!

Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα για τους Μπλαουγκράνα, καθώς είδαν τον Ροντρίγκο στο 60′ να ανοίγει το σκορ και τους γηπεδούχους να απειλούν για ένα δεύτερο. Ενα γκολ βγαλμένο από το playstation, το οποίο πέτυχε ο Ζόρντι Αλμπα ύστερα από ασίστ του Μέσι, στο 82′ απάλυνε τον πόνο των Καταλανών. Οχι όμως και του τοπικού Τύπου, που σήμερα θα φωνάζει για τη σκανδαλώδη διαιτησία. Στην ηλεκτρονική έκδοσή της η «Sport» έγραψε: «Ληστεία και χρυσός βαθμός».

Είκοσι τέσσερις ώρες νωρίτερα ο Λιονέλ Μέσι είχε βγάλει την περίφημη πια φωτογραφία με τον πρόεδρο της Μπάρτσα Τζόζεπ Μαρία Μπαρτομέου τη στιγμή που υπογράφει το νέο του συμβόλαιο, που θα τον κρατήσει στο Καμπ Νου μέχρι τον Ιούνιο του 2021. Ο Μπαρτομέου χρειάστηκε 143 ημέρες για να πείσει τον Αργεντινό να υπογράψει το συμβόλαιο που υποτίθεται ότι είχε συμφωνήσει στις 5 Ιουλίου.

«Είμαι χαρούμενος που παραμένω στον σύλλογο που είναι το σπίτι μου. Ηθελα να συνεχίσω για όλη μου τη ζωή εδώ. Πάντοτε έλεγα πως ήταν το όνειρό μου να ολοκληρώσω την καριέρα μου στην Μπαρτσελόνα» είπε ο Μέσι στα επίσημα μίντια του καταλανικού συλλόγου. Από τις δηλώσεις των δύο πλευρών έγινε αντιληπτό πως η διαφορά τους το προηγούμενο διάστημα ήταν η ρήτρα που έπρεπε να μπει στο συμβόλαιο του παίκτη. Τελικά ο Μέσι δέχθηκε να ανέβει από τα 300 στα 700 εκατ. ευρώ, καθιστώντας τον εαυτό του απλησίαστο από τους επίδοξους συλλόγους όπως η Παρί Σεν Ζερμέν και η Μάντσεστερ Σίτι.

Τα αποτελέσματα: Θέλτα – Λεγκανές 1-0 Αλαβές – Εϊμπαρ 1-2, Ρεάλ Μαδρίτης – Μάλαγα 3-2, Μπέτις – Τζιρόνα 2-2, Λεβάντε – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-5, Λα Κορούνια – Μπιλμπάο 2-2, Σοσιεδάδ – Λας Πάλμας 2-2, Βιγιαρεάλ – Σεβίλλη 2-3 , Βαλένθια – Μπαρτσελόνα 1-1.

Η βαθμολογία: Μπαρτσελόνα 35, Βαλένθια 31, Ατλέτικο και Ρεάλ 27.