Ο Αντρέ Σιμόες δεν κατάφερε να προπονηθεί με την υπόλοιπη ομάδα το διήμερο, νιώθοντας έντονες ενοχλήσεις στον δικέφαλο, που ξεκίνησαν από το παιχνίδι με τη Ριέκα. Ετσι, έμεινε εκτός πλάνων του Μανόλο Χιμένεθ για το αποψινό ματς με τον Πλατανιά στο ΟΑΚΑ (19.30), με τον ισπανό τεχνικό να καλείται να βρει τον αντικαταστάτη του. Σε μια περίοδο που δεν έχει στη διάθεσή του, όπως είναι γνωστό, ούτε τον Γιάκομπ Γιόχανσον.

Οι Παναγιώτης Κονέ και Αστρίτ Αϊντάρεβιτς είναι τα φαβορί για να βρεθούν στο πλευρό του Κώστα Γαλανόπουλου στο κέντρο, χωρίς πάντως να μπορεί να αποκλειστεί και η πιθανότητα της έκπληξης. Οπως η χρησιμοποίηση εκεί του Τσόσιτς, με τον σέρβο αμυντικό να παίρνει θέση μπροστά από τα δύο στόπερ.

Από εκεί και πέρα, όλα δείχνουν πως ο Χιμένεθ θα κρατήσει το 4-4-1-1 που είδαμε και απέναντι στη Ριέκα, με τον Λιβάγια ωστόσο στην ενδεκάδα αντί του τιμωρημένου Αραούχο. Ο Μπακασέτας θα αγωνιστεί λογικά και πάλι σε ρόλο επιτελικού, ενώ οι Χριστοδουλόπουλος, Κλωναρίδης και Πατίτο θα παλέψουν για τις δύο θέσεις στα άκρα.

Στην άμυνα, αριστερά αναμένεται να βρεθεί ο Λόπες, δεξιά ο Μπακάκης και στο κέντρο οι Βράνιες και Τσιγκρίνσκι. Παρότι θέση στο βασικό σχήμα διεκδικεί και ο Λαμπρόπουλος. Ενώ κάτω από τα δοκάρια θα βρεθεί ένας εκ των Μπάρκα, Τσιντώτα, μιας και ο Ανέστης έμεινε για λόγους τακτικής εκτός αποστολής.

«100άρης» από την… εξέδρα

Ο Μανόλο Χιμένεθ συμπληρώνει στο σημερινό παιχνίδι με τον Πλατανιά τα 100 ματς ως προπονητής της ΑΕΚ, μπαίνοντας έτσι σε ένα πολύ κλειστό γκρουπ σχετικά με τους προπονητές της Ενωσης. Μιας και τριψήφιο αριθμό αγώνων στον πάγκο της ΑΕΚ έχουν καταγράψει μονάχα οι Ντούσαν Μπάγεβιτς και Φερνάντο Σάντος.

Από σήμερα, λοιπόν, ο Χιμένεθ θα γίνει ο τρίτος προπονητής που θα πετύχει κάτι τέτοιο, παρότι δεν θα μπορέσει να καθήσει στον πάγκο της ΑΕΚ κόντρα στους Κρητικούς, καθώς λόγω της ποινής που του επιβλήθηκε για τη χειρονομία του στη Λεωφόρο (15 ημέρες απουσίας από τον πάγκο της ομάδας του) θα παρακολουθήσει το ματς από τα επίσημα του ΟΑΚΑ. Με τη θέση του στον πάγκο να παίρνει ο βοηθός του Φελίπε Ουφάνο. Ο οποίος θα αναλάβει να οδηγήσει την ΑΕΚ στη νίκη, που θα της δώσει την ευκαιρία να αποσπαστεί στον βαθμολογικό πίνακα.