Το τρίτο ημίχρονο στο Περιστέρι ήταν ακόμα πιο δυνατό από τα δύο που προηγήθηκαν στον αγωνιστικό χώρο (όπου οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1 με τα γκολ των Ντάουντα στο 3′ και του Μόλινς με πέναλτι στο 30′), καθώς οι αντεγκλήσεις των ανθρώπων του Ατρομήτου με αυτούς του Παναθηναϊκού ακούγονταν και πέριξ του γηπέδου.

Η ανταλλαγή ανακοινώσεων μεταξύ των δύο ομάδων περί ελλείψεως σεβασμού ήταν περισσότερο για τις εντυπώσεις καθώς ατάκες ακούστηκαν εκατέρωθεν και δεν τιμούν ούτε τους ανθρώπους των γηπεδούχων ούτε των φιλοξενουμένων.

«Γίναμε μάρτυρες χυδαίων και υβριστικών επιθέσεων από παράγοντες της ομάδας του Ατρομήτου κατά μελών του Παναθηναϊκού. Και όλα αυτά από υψηλόβαθμα στελέχη της διοίκησης του Ατρομήτου, όπως ο Γιώργος Σπανός, ο οποίος πρόσφατα παραπέμφθηκε σε δίκη με την κατηγορία της αλλοίωσης αποτελεσμάτων, κάτι που συνιστά κακουργηματική πράξη. Τέτοιες παραληρηματικές ύβρεις όχι απλά δεν αγγίζουν τον Παναθηναϊκό, τα εκατομμύρια των φίλων του και την τεράστια ιστορία του, αλλά ντροπιάζουν την ίδια την ομάδα του Ατρομήτου» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Τριφυλλιού που δεν έμεινε αναπάντητη από τους Περιστεριώτες.

«Σε ένα παιχνίδι που είχε πολλή ένταση και εκνευρισμό από τις διαιτητικές αποφάσεις, κάποιοι εκπρόσωποι της ΠΑΕ Παναθηναϊκός θέλησαν να προκαλέσουν τις εντυπώσεις. Οπως ο κ. Γαρρής (υπεύθυνος επικοινωνίας) που έξω από τον χώρο των αποδυτηρίων απείλησε τον υπεύθυνο ασφαλείας Γιώργο Πέτρου και τον τεχνικό διευθυντή Γιάννη Αγγελόπουλο λέγοντας χαρακτηριστικά και με νόημα: “Να μην έρθετε στη Λεωφόρο στον δεύτερο γύρο”. Ελπίζουμε την επόμενη φορά να φανούν αντάξιοι της ιστορίας του συλλόγου τους» ανέφεραν μεταξύ άλλων στη δική τους ανακοίνωση οι του Ατρομήτου, που μάλιστα σε μια άλλη είπαν: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν αντέχει μια Λέστερ», με σαφή υπαινιγμό για την κακή (εκατέρωθεν όμως) διαιτησία του Μάνταλου, ο οποίος δεν έδωσε από ένα πέναλτι στις δύο ομάδες και δεν απέβαλε τον Χατζηισαΐα που έφτυσε τον Μόλινς.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Μαρίνους Ουζουνίδης «έδειξε» τον Παναθηναϊκό του μέλλοντος με πολλές αλλαγές (7/11 σε σχέση με το ματς με την ΑΕΚ) και παίκτες εκπλήξεις στην ενδεκάδα.

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης, Μάντσον, Μπουσούλατζιτς (63′ Ούμπιντες), Ντιγκινί, Βασιλακάκης (74′ Καρασαλίδης), Ουάρντα, Ντάουντα (83′ Λαζαρίδης).

Παναθηναϊκός: Διούδης, Κολοβέτσιος, Κουτρουμπής, Αυλωνίτης, Ινσούα, Μουνιέ (46′ Χίλιεμαρκ), Σιλά, Λουντ, Καμπέσας (76′ Χατζηγιοβάνης), Αλτμαν, Μόλινς (72′ Τσάβες).