Ο Απόλλων τόλμησε να σκάσει χαμόγελο στο 88′ όταν ο Αλμπάζ βρήκε τρόπο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της Λαμίας. Οι γηπεδούχοι πίστεψαν πως είχαν κλειδώσει το τριποντάκι κι απλώς περίμεναν από τον Στυλιάρα να σφυρίξει τρεις φορές για να πανηγυρίσουν. Τέσσερα λεπτά μετά το 1-0, τα χαμόγελα ήταν για τους παίκτες της Λαμίας και η Ελαφρά Ταξιαρχία έψαχνε να βρει το δίκιο της. Ο Πίτι βρήκε στόχο στο πέναλτι που εκτέλεσε (ο Κύργιας ανέτρεψε τον Ομο) και η νεοφώτιστη ομάδα του Μπάμπη Τεννέ επέστρεψε στο κονάκι της έχοντας αποσπάσει μια πολύτιμη ισοπαλία (1-1)

Οπως προαναφέραμε ο Απόλλων έψαχνε να βρει το δίκιο του, γιατί ήταν πολύ καλύτερος σ’ όλο το ματς, αλλά απονομή δικαιοσύνης δεν υπήρξε ούτε και θα υπάρξει ποτέ στο ποδόσφαιρο, σε καμία χώρα του κόσμου. Οι γηπεδούχοι έχασαν ευκαιρίες, πίεσαν την αντίπαλό τους (ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο) αλλά έκαναν ένα μεγάλο λάθος. Ξεκίνησαν να πανηγυρίζουν πριν τελειώσει το ματς και τα φαινόμενα υπεροψίας τιμωρούνται παραδειγματικά. Ακόμα κι αν η καλύτερη ομάδα φωνάζει για το (αγωνιστικό) δίκιο της. Οπως και να έχουν τα πράγματα, η ουσία είναι πως η Λαμία κατάφερε να πάρει έναν σπουδαίο βαθμό και ο Απόλλωνας (κατάφερε επίσης) να χάσει δύο δικούς του πόντους.

Οσο για τη φάση του πέναλτι και τα όσα παράπονα ακούστηκαν από τους γηπεδούχους, θα πρέπει να σημειωθεί πως η απόφαση του Στυλιάρα ήταν σωστή.