Το ήξερε από νωρίς το απόγευμα. Η ισοπαλία στη Νέα Σμύρνη ανάμεσα σε Πανιώνιο και ΠΑΟΚ τού έδινε το δικαίωμα χθες βράδυ να κοιμηθεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Εφτανε μια νίκη στην Κέρκυρα. Ηρθε (3-1). Ο Ολυμπιακός είναι ξανά πρώτος στο πρωτάθλημα έπειτα από εννέα αγωνιστικές. Επειτα από 78 –ολόκληρες –νύχτες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να κοιτάξει με προσοχή και τα… μικρά γράμματα. Γιατί η μάχη της 12ης αγωνιστικής πέρασε, ο πόλεμος για τον τίτλο όμως συνεχίζεται. Και απόψε κιόλας μπορεί να φέρει εκ νέου ανατροπή στην κορυφή του πίνακα (με την ΑΕΚ να υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον Πλατανιά).

Σπουδαίοι οι Ερυθρόλευκοι στο δεύτερο μισό της χθεσινής τους περιπέτειας. Με τους Μάριν και Τζούρτζεβιτς να έρχονται από τον πάγκο αντικαθιστώντας Ταχτσίδη, Πάρντο και επί της ουσίας να αλλάζουν το αφήγημα της αναμέτρησης στο όμορφο Νησί των Φαιάκων. Να χορεύουν στη βροχή και να «καθαρίζουν» για όλους μια παρτίδα που ήταν στο 1-0 για την Κέρκυρα από το 16′ (Γρομητσάρης). Εγινε 1-1 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους (Σισέ). Εφτασε στο τελικό 3-1 με τα γκολ των δύο αλλαγών (Τζούρτζεβιτς 65′, Μάριν 68′). Ανατροπή με τα όλα της. Και αφού σας ενημερώσουμε ότι ενδιάμεσα υπήρξε και το δοκάρι του Ρομαό (58) σε μια εκπληκτική επινόηση του διεθνούς χαφ, ας προσγειωθούμε στην πραγματικότητα.

Ο Ολυμπιακός, λίγες ημέρες μετά τον αποκλεισμό του από το Τσάμπιονς Λιγκ, έδειξε να έχει θέματα και εντός των συνόρων. Ναι, ο Τάκης Λεμονής έκανε τις αλλαγές. Εκείνος γύρισε τη διάταξη σε 4-4-2 με την έναρξη του δευτέρου μέρους σε μια λεπτομέρεια που ίσως έκανε και τη διαφορά. Ο κόουτς όμως ήταν που αποφάσισε να ξεκινήσει κόντρα στην Κέρκυρα με διάταξη που στηριζόταν σε δύο αμυντικούς χαφ (Ταχτσίδης, Ρομάο) και χωρίς τον Μάρκο Μάριν, ο οποίος ήταν μάλλον ο καλύτερος στις προηγούμενες αναμετρήσεις πρωταθλήματος με Πλατανιά, Λεβαδειακό. Τι θέλουμε να πούμε: Πως τα νομίσματα σε τέτοιες περιπτώσεις έχουν δύο όψεις. Για την ιστορία: ο Μάριν είχε σκοράρει στην Κέρκυρα και στο περσινό πρωτάθλημα. Οσο για το φετινό; Τελευταία φορά βρήκε δίχτυα σε αναμέτρηση που προπονητής του ήταν ο Μπέσνικ Χάσι. Η ήττα από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (3-2).

Και μιας και αναφερόμαστε σε διευθύνσεις και ονόματα; Δεν θα πρέπει επ’ ουδενί να παραλείψουμε το όνομα του Προτό. Διότι ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού γκολ δεν έβαλε, αλλά… έβγαλε. Στη φάση του 37′ και την καταπληκτική ευκαιρία του Παυλίδη για το 2-0. Και στο 70′ στο τετ α τετ με τον Ντιόγκο που θα μπορούσε να ξαναβάλει τους Φαίακες στο παιχνίδι! Μεγάλη η συμβολή και του Βέλγου σε αυτό το τρίποντο.

Κέρκυρα: Γιαννακόπουλος, Αρτυματάς (82′ Ζορμπάς), Κρητικός (54′ Κέβιν Ντιόγκο), Γεωργίου (75′ Μπάουμαν), Παμλίδης, Σπίνουλας, Αναστασίου, Σιόντης, Ιωάννου, Επστάιν, Γρομητσάρης.

Ολυμπιακός: Προτό, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σισέ, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης (46′ Τζούρτζεβιτς), Πάρντο (46′ Μάριν), Φορτούνης (68′ Ζιλέ), Σεμπά, Ανσαριφάρντ.