Mε πρωταγωνιστή τον Μάρκο Λιβάγια, που σκόραρε δις και άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη, η ΑΕΚ πήρε το «τρίποντο» απέναντι στον Πλατανιά με σκορ 3-0, ανεβαίνοντας έτσι ξανά στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Με τον κροάτη στράικερ να οδηγεί την Ενωση στη μάχη του πρωταθλήματος, αφού όπως δήλωσε και ο ίδιος μετά το ματς, αυτός είναι ο στόχος όλων από το ξεκίνημα της χρονιάς. Να κερδίζουν και να παραμένουν πρώτοι. Κάτι που χθες έγινε με την υπογραφή του.

Η ΑΕΚ είχε στον πάγκο της στο συγκεκριμένο παιχνίδι τον Φελίπε Ουφάνο, με τον τιμωρημένο Μανόλο Χιμένεθ να παρακολουθεί το ματς από τα μπουθ. Δίνοντας μέσω τηλεφώνου τις εντολές στην ομάδα του. Η επιλογή του ισπανού τεχνικού ήταν η επιστροφή στο 3-5-2, με τον Χριστοδουλόπουλο να έρχεται στο πλευρό του Λιβάγια και τον Μπακασέτα λίγο πιο πίσω. Ενώ το κενό του Σιμόες καλύφθηκε με τον Αϊντάρεβιτς.

Στο ξεκίνημα του ματς η ΑΕΚ είχε ζητήματα στην κυκλοφορία και δυσκολευόταν να αναπτυχθεί. Αυτό όμως μέχρι το 39′, όταν με μια ατομική ενέργεια ο Μάρκο Λιβάγια ξεκλείδωσε την άμυνα των φιλοξενουμένων και άνοιξε το σκορ. Με την ΑΕΚ να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το προβάδισμα. Ενώ τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, ήρθε και το 2-0. Με σκόρερ ξανά τον κροάτη επιθετικό που ζευγάρωσε με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής τα τέρματα της ΑΕΚ και τα δικά του.

Το δεύτερο γκολ του Λιβάγια απελευθέρωσε την ΑΕΚ, που ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της. Φτάνοντας με άνεση στο 3-0 με τον Μπακασέτα στο 63′. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα, με την ΑΕΚ να παίρνει έτσι το «τρίποντο» και να βρίσκεται μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας.

ΑΕΚ: Τσιντώντας, Βράνιες, Τσόσιτς (46′ Λαμπρόπουλος), Μπακάκης, Γκάλο, Γαλανόπουλος, Μπακασέτας (76′ Κονέ), Αϊντάρεβιτς, Λόπες, Χριστοδουλόπουλος, Λιβάγια (71′ Γιακουμάκης).

Πλατανιάς: Κοκκαλάς, Στάμου, Καρυπίδης, Ντικαμονά, Ουές, Πατράλης (65′ Παπανικολάου), Δημούτσος, Αγγελόπουλος, Βάντερσον, Ντεβέσα (82′ Στανισάβλιεβιτς), Ενσικουλού (67′ Μπούτνικ).

Ο Τζοβάρας έδειξε κίτρινη κάρτα στους Πατράλη (13′), Ουές (25′).

n Οπως ανακοίνωσε μετά τη λήξη του ματς η ΑΕΚ, κόπηκαν συνολικά 20.586 εισιτήρια, με τις συνολικές εισπράξεις να ξεπερνούν τις 114.00 ευρώ. Χρήματα που θα διατεθούν για την ενίσχυση των πλημμυροπαθών, όπως είχε γνωστοποιηθεί από πλευράς Ενωσης εδώ και μέρες.