Στην αντεπίθεση περνά ο Ομιλος Υγεία μετά την επιθετική κίνηση του Ομίλου Αποστολόπουλου για την εξαγορά του 30% των μετοχών του, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να πουλήσει καμία από τις μετοχές που έχει στην κατοχή του, ενώ προχωρά και σε αποτίμηση της αξίας της μετοχής της εταιρείας.

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Υγεία, που πραγματοποιήθηκε χθες, τα μέλη του Συμβουλίου αφού ενημερώθηκαν για την υποβληθείσα δημόσια πρόταση εξαγοράς μετοχών της εταιρείας αποφάσισαν να προχωρήσουν στον ορισμό ανεξάρτητου χρηματοοικονομικού συμβούλου, ο οποίος θα καταρτίσει έκθεση αποτίμησης για την εύλογη αξία της μετοχής της εταιρείας.

Ενημέρωση. Αποφάσισαν μάλιστα ότι μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης θα προχωρήσουν στην ενημέρωση του επενδυτικού κοινού επί της δημόσιας πρότασης και για το περιεχόμενο της έκθεσης. Στην ίδια συνεδρίαση τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Υγεία εξέφρασαν επίσης τη σύμφωνη γνώμη τους στην απόφαση της MIG, η οποία αποτελεί τον βασικό μέτοχο του ομίλου με ποσοστό το 70,38% των μετοχών και ασκεί τον αποκλειστικό έλεγχο του Υγεία, σύμφωνα με την οποία «δεν προτίθεται να προβεί στην πώληση ουδεμίας μετοχής», θέση την οποία διατύπωσαν και οι ίδιοι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Υγεία προτρέπει μάλιστα το επενδυτικό κοινό «να μελετήσει τα οικονομικά στοιχεία του Υγεία, ακόμα και με τη συνδρομή ειδικών συμβούλων, προκειμένου να σχηματίσει ιδία άποψη για το περιεχόμενο της κατατεθείσας δημόσιας πρότασης». Να σημειωθεί ότι με τη δημόσια πρόταση για την απόκτηση ποσοστού 30% του μετοχικού κεφαλαίου της στον Ομιλο Υγεία, η Γ. Αποστολόπουλος Εταιρεία Συμμετοχών ΑΕ προτείνει 0,45 ευρώ ανά μετοχή, αποτιμώντας το 30% των μετοχών της εταιρείας σε 41,273 εκατ. ευρώ.