Ξεκινάει την Τετάρτη η κατάθεση αιτήσεων, για την άμεση χορήγηση του επιδόματος των 5.000 ευρώ από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στους κατοίκους της Δυτικής Αττικής, τα σπίτια των οποίων επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Όπως έγινε γνωστό, από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα πρέπει να απευθύνεται προς τη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδας, οδός Ι. Κόνιαρη 43, ΤΚ 11471, Αθήνα. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, η κατάθεση θα γίνεται στον 1ο όροφο του δημαρχείου Μάνδρας και στο ΚΕΠ Ν.Περάμου.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές με βάση το αρχικό γράμμα του επωνύμου του πληγέντος, και η διαδικασία θα διαρκέσει έως τις 3 Δεκεμβρίου 2017. Για τους πληγέντες, οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να καταθέσουν την αίτηση τους σύμφωνα με το προαναφερόμενο πρόγραμμα, θα ανακοινωθούν νέες ημερομηνίες.

Για την υποβολή της αίτησης απαιτείται φωτοαντίγραφο δελτίου ταυτότητας (ή σχετικής βεβαίωσης της αρμόδιας Αρχής) και για τους αλλοδαπούς φωτοαντίγραφο διαβατηρίου και άδειας παραμονής, φωτογραφίες της όψεως και των χώρων μετά την πλημμύρα και ένας λογαριασμός ( ΔΕΗ ή ύδρευσης ή τηλεφώνου).