Επιβεβαίωση των προγνωστικών αποτέλεσε το αποτέλεσμα του χθεσινού πρώτου γύρου των εκλογών του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας αναδεικνύοντας ως διεκδικητές της προεδρίας του μεγαλύτερου επιστημονικού συλλόγου της χώρας τον Δημήτρη Βερβεσό, ο οποίος έχει πολυετή εμπειρία στον χώρο του συνδικαλισμού, και τον Δημήτρη Αναστασόπουλο, ο οποίος για πρώτη φορά συμμετείχε σε τέτοιου είδους αναμέτρηση.

ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ. Οι δύο μονομάχοι θα ζητήσουν την ψήφο εμπιστοσύνης των συναδέλφων τους δίνοντας ραντεβού στον δεύτερο γύρο των εκλογών του ΔΣΑ, που έχει προγραμματιστεί για τις 3 και 4 Δεκεμβρίου. Ο Δημήτρης Βερβεσός, ο οποίος προέρχεται από τον κεντρώο χώρο, αυτή τη φορά κατέβηκε στις εκλογές ως μεμονωμένος υποψήφιος για την προεδρία του ΔΣΑ, ενώ ο αντίπαλός του, χωρίς να έχει το επίσημο χρίσμα, προέρχεται από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Την πρώτη πεντάδα υποψηφίων συμπλήρωναν με βάση τα αποτελέσματα που είχαν γίνει γνωστά οι Φώτης Κωτσής, προερχόμενος επίσης από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, Παναγιώτης Περάκης από τον χώρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και ο Θέμης Σοφός, επίσης από τη Νέα Δημοκρατία.

Αντίθετα, οι υποψήφιοι που κινούνταν στον χώρο της Αριστεράς (κατά σειρά αριθμού ψήφων που έλαβαν), Νίκος Δαμασκόπουλος και Θεόδωρος Μαντάς, αν και είχαν πολυσυλλεκτικά ψηφοδέλτια, βρέθηκαν χαμηλότερα στην προτίμηση των συναδέλφων τους, με αποτέλεσμα κανένας από τους δύο να μην περάσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Χθες, λίγο μετά τις 10 το βράδυ, ο Δημήτρης Βερβεσός έκοβε πρώτος το νήμα στον πρώτο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης συγκεντρώνοντας 25,89%, ποσοστό που μεταφράζεται σε 2.542 ψήφους, ενώ ο Δημήτρης Αναστασόπουλος είχε λάβει 17,95% που αντιστοιχεί σε 1.597 ψήφους.

Συγκεκριμένα, με βάση τα αποτελέσματα, το σκηνικό διαμορφωνόταν ως εξής: Δημήτρης Βερβεσός, Δημήτρης Αναστασόπουλος, Φώτης Κωτσής, Παναγιώτης Περάκης, Θέμης Σοφός, Χριστίνα Κουντούρη, Νίκος Δαμασκόπουλος, Παναγιώτης Γαλετσέλλης, Αγγελος Βρεττός, Βασίλης Βραχιώτης, Θεόδωρος Μαντάς και Θεμιστοκλής Χατζηιωάννου.

ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ. Το ενδιαφέρον τώρα όλων στρέφεται στις συμμαχίες που θα δημιουργηθούν για τη στήριξη του ενός ή του άλλου υποψηφίου, ο οποίος θα διαδεχθεί και μάλιστα για τέσσερα χρόνια στο τιμόνι του ΔΣΑ τον σημερινό πρόεδρο Βασίλη Αλεξανδρή. Σημαντικό πάντως ρόλο και στον δεύτερο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης φαίνεται πως θα παίξει η αποχή, που στον πρώτο γύρο κυμάνθηκε στο 50%.