Η απόφαση του Μανόλο Χιμένεθ να αφήσει εκτός αποστολής από το ματς με τον Πλατανιά τον Γιάννη Ανέστη αποτέλεσε αναμφίβολα έκπληξη. Που δεν μπορεί να εξηγηθεί με γνώμονα το αγωνιστικό κομμάτι, μιας και ο έλληνας πορτιέρε προερχόταν από εξαιρετικές εμφανίσεις και παράλληλα δεν είχε τεθεί θέμα καταπόνησης.

Φαίνεται λοιπόν πως η επιλογή του ισπανού τεχνικού αφορά άλλα ζητήματα που το τελευταίο διάστημα έχουν έρθει στο προσκήνιο για την περίπτωση του Ανέστη. Ο έλληνας τερματοφύλακας έχει συμβόλαιο με την ΑΕΚ μέχρι το καλοκαίρι. Οι δύο πλευρές έκαναν μια πρώτη κουβέντα πριν από μερικές μέρες για το ενδεχόμενο ανανέωσης, εκεί όμως φάνηκε πως υπάρχει σημαντική απόσταση στο οικονομικό. Τα «θέλω» του παίκτη σε σχέση με τα όσα είναι διατεθειμένη να προσφέρει τη δεδομένη στιγμή η ΑΕΚ απέχουν σημαντικά.

Αυτή τη στιγμή λοιπόν το μέλλον του Ανέστη στην ΑΕΚ είναι στον αέρα. Από τον Ιανουάριο ουσιαστικά ο διεθνής τερματοφύλακας μπορεί να διαπραγματευτεί με οποιαδήποτε ομάδα επιθυμεί, κάτι που ίσως παίζει έναν ρόλο στο μυαλό του Μανόλο Χιμένεθ σχετικά με την αξιοποίησή του. Ο ισπανός τεχνικός έχει δείξει από πέρυσι με την περίπτωση του Βάργκας πως δεν εμπιστεύεται παίκτες που δεν είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στην ομάδα.

Προς το παρόν πάντως δεν είναι βέβαιο πως κάτι αντίστοιχο έχει συμβεί με τον Ανέστη. Ωστόσο, αν ο διεθνής τερματοφύλακας μείνει και την Κυριακή στη Λιβαδειά εκτός αποστολής, τότε αναμφίβολα θα έχει λάβει ένα ξεκάθαρο μήνυμα από τον προπονητή του, με τη συνέχιση της καριέρας του στην ΑΕΚ να τίθεται επί τάπητος ίσως και πριν από το καλοκαίρι. Αφού στο ενδεχόμενο που ξεκαθαριστεί ότι η απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών αναφορικά με το θέμα της ανανέωσης παραμένει μεγάλη, είναι πιθανό ο Ανέστης να αναζητήσει από τον Ιανουάριο κιόλας μια νέα ποδοσφαιρική στέγη.

Ο Μπούργκι

Η ΑΕΚ έχει στην ατζέντα της αρκετά ονόματα παικτών που την απασχολούν ενόψει Ιανουαρίου, χωρίς πάντως να υπάρχει κάποια περίπτωση που να έχει προχωρήσει.

Στόχος είναι η απόκτηση ενός αριστερού μπακ που θα πλαισιώσει τον Λόπες, ενός υψηλόσωμου χαφ, αλλά και ενός εξτρέμ. Που θα μπορεί να αγωνιστεί κυρίως στα αριστερά. Εκεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», εξακολουθεί να παίζει το όνομα του Μπούργκι. Του 23χρονου εξτρέμ που απασχόλησε και το καλοκαίρι την ΑΕΚ, πριν αποκτηθεί από την Αλαβές. Στην οποία πάντως δεν έχει καταφέρει να καθιερωθεί.

Φυσικά πρόκειται για μια δύσκολη περίπτωση, που δεν είναι απλό να προχωρήσει. Ωστόσο, η δεδομένη εκτίμηση του Χιμένεθ για τις ικανότητες του 23χρονου συμπατριώτη του.