Οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 11 «τρομοκρατικά στοιχεία» σε ανταλλαγή πυρών κοντά στο Σινά, ανακοίνωσε την Τρίτη, το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, λίγες ημέρες μετά την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση σε τέμενος στο βόρειο Σινά, όπου σκοτώθηκαν περισσότεροι από 300 άνθρωποι.

Σύμφωνα, με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της Αιγύπτου, η ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε στη διάρκεια επιδρομής εναντίον ενός κρησφύγετου μαχητών στην επαρχία της Ισμαηλίας που συνορεύει με το Σινά, ενώ όπως υπογραμμίζεται,η περιοχή χρησιμοποιούνταν από μαχητές για να εκπαιδεύονται και να αποθηκεύουν όπλα και επιμελητειακό εξοπλισμό για επιθέσεις στο Βόρειο Σινά.

Έξι ύποπτοι μαχητές συνελήφθησαν στο πλαίσιο των επιχειρήσεων, που περιλάμβαναν επίσης μια επιδρομή σε άλλο κρησφύγετο μαχητών στη 10η του Ραμαντάν, μια περιοχή λίγο έξω από το Κάιρο.

Σημειώνεται τέλος πως στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, δεν συνδέονται άμεσα οι μαχητές, που ήταν στόχοι των επιχειρήσεων, με την επίθεση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο τέμενος στο Βόρειο Σινά.