«Μήνυμα ενότητας» προς όλους τους συναδέλφους τους, καλώντας τους να δώσουν το «παρών» και στον δεύτερο γύρο των εκλογών για να μη βγει νικητής η αποχή, έστειλαν με τις δηλώσεις τους οι δύο μονομάχοι για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Μετά την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου οι Δημήτρης Βερβεσός και Δημήτρης Αναστασόπουλος, που θα αναμετρηθούν για το χρίσμα του προέδρου, απευθύνθηκαν σε όλα τα μέλη του ΔΣΑ, που είναι και η δύναμη του Συλλόγου, θέλοντας ο καθένας από τη δική του πλευρά να καταδείξει πως πέρα από τις όποιες διαχωριστικές γραμμές, στον αγώνα αυτόν υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής: η προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων (θεσμικά, ασφαλιστικά, οικονομικά) που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι δικηγόροι.

«ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ». «Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι σαφές και ξεκάθαρο. Οι δικηγόροι της Αθήνας αποφάσισαν να προχωρήσουν μπροστά με ασφάλεια και σιγουριά, μακριά από κομματικές επιλογές και διαχωριστικές γραμμές. Τα προβλήματά μας δεν έχουν χρώμα. Η λύση τους απαιτεί γνώση, εμπειρία, αποτελεσματικότητα. Είμαι έτοιμος να ανταποκριθώ στην πρόκληση. Το δικό μου μήνυμα είναι μήνυμα ενότητας. Ενωμένοι θα αγωνιστούμε για το μέλλον και την αξιοπρέπεια των δικηγόρων.

Ευχαριστώ πολύ όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν στις εκλογές και ιδιαίτερα όσους στήριξαν την υποψηφιότητά μου και το ενιαίο ψηφοδέλτιο. Συγχαίρω όλους τους συνυποψηφίους μου για τον ωραίο αγώνα που δώσαμε. Η δύναμη του ΔΣΑ είναι τα μέλη του. Σας καλώ όλους να συμμετέχετε μαζικά στις εκλογές της επόμενης Κυριακής και Δευτέρας» επισήμανε ο πρώτος διεκδικητής Δημήτρης Βερβεσός, ο οποίος συγκέντρωσε στον πρώτο γύρο ποσοστό 25,75%.

«Ηρθε η ώρα της ανανέωσης για τη μεγάλη αλλαγή. Οι αρχαιρεσίες του ΔΣΑ στέλνουν ένα μήνυμα.

Ευχαριστώ θερμά καθέναν από τους χιλιάδες δικηγόρους που με τίμησαν με την ψήφο τους. Ευχαριστώ επίσης τους συνυποψηφίους μου για τον ωραίο αγώνα. Καλώ όλους τους συναδέλφους σε πνεύμα ενότητας και ομοψυχίας την ερχόμενη Κυριακή και Δευτέρα στον δεύτερο γύρο των εκλογών. Για να πούμε οριστικά “ναι στην ανανέωση”. Για να τελειώσουμε οριστικά με όσα μας κρατούν στο παρελθόν. Για να κάνουμε ξανά όλοι μαζί τον ΔΣΑ πρώτο επιστημονικό Σύλλογο της χώρας» δήλωσε ο Δημήτρης Αναστασόπουλος, ο οποίος έκοψε δεύτερος το νήμα με ποσοστό 17,42%.

ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ. Οπως εκτιμούν δικηγόροι, η αποχή αλλά και οι κάλπες των νέων δικηγόρων, που στα χρόνια των Μνημονίων αντιμετωπίζουν και τα μεγαλύτερα προβλήματα, θα κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα στον προγραμματισμένο δεύτερο γύρο των εκλογών, στις 3 και 4 Δεκεμβρίου.

Με βάση τα τελικά αποτελέσματα, οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΔΣΑ συγκέντρωσαν τα εξής ποσοστά: Δημήτρης Βερβεσός 25,75%, Δημήτρης Αναστασόπουλος 17,42%, Φώτης Κωτσής 9,69%, Παναγιώτης Περάκης 8,08%, Θέμης Σοφός 7,86%, Χριστίνα Κουντούρη 5,88%, Νικόλαος Δαμασκόπουλος 5,35%, Παναγιώτης Γαλετσέλλης 5,33%, Αγγελος Βρεττός 4,96%, Βασίλειος Βραχιώτης 3,75%, Θεόδωρος Μαντάς 3,49%, Θεμιστοκλής Χατζηιωάννου 2,44%.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ. Σε τροχιά επαναληπτικών εκλογών, όμως, κινούνται και άλλοι δικηγορικοί σύλλογοι στη χώρα, καθώς κανένας από τους υποψηφίους δεν συγκέντρωσε το απαιτούμενο ποσοστό για την ανάδειξή του στην προεδρία. Ετσι, στον δεύτερο γύρο θα εκλέξουν νέο πρόεδρο τόσο οι δικηγόροι στη Θεσσαλονίκη όσο και στον Πειραιά.

Συγκεκριμένα, στον δεύτερο γύρο των εκλογών του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους ο Χρήστος Ράπτης, ο οποίος έλαβε ποσοστό 17,40%, και ο Ευστάθιος Κουτσοχήνας, ο οποίος έλαβε 17,14%. Στον Πειραιά την προεδρία θα διεκδικήσουν ο απερχόμενος πρόεδρος του ΔΣΠ Γεώργιος Σταματογιάννης, ο οποίος έλαβε ποσοστό 31,94%, και ο Ηλίας Κλάππας, ο οποίος έλαβε 28,07%.