Η Λας Πάλμας είναι μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει άμεση σύνδεση με την ΑΕΚ. Η σχέση μεταξύ των δύο συλλόγων ξεκινά ουσιαστικά από την πρόσληψη του Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς στην Ενωση ως τεχνικού διευθυντή, μιας και ο «Μίλο» εργαζόταν μέχρι και τη μετακόμισή του στη χώρα μας στην ομάδα των Κανάριων Νήσων.

Στη συνέχεια, οι δεσμοί μεταξύ της ΑΕΚ και της Λας Πάλμας έγιναν εντονότεροι. Η Ενωση απέκτησε πέρυσι τον Γενάρη τον Σέρχιο Αραούχο από τον σύλλογο της Πριμέρα, ενώ το καλοκαίρι στο πλευρό του «Τσίνο» που παρέμεινε στην ΑΕΚ βρέθηκαν και οι Ελντερ Λόπες, Μάρκο Λιβάγια.

Οι παραπάνω προσθήκες «βγήκαν» στην ΑΕΚ, μιας και οι τρεις ποδοσφαιριστές αποτελούν σημεία αναφοράς στην μέχρι τώρα πορεία της Ενωσης, η οποία είναι ικανοποιημένη και με το παραπάνω από τα… ψώνια που έκανε το καλοκαίρι από τη Λας Πάλμας. Με τους Ισπανούς διατηρείται εξαιρετική σχέση και σε διοικητικό επίπεδο, αφού ο ιδιοκτήτης της ομάδας των Κανάριων Νήσων έχει εδώ και καιρό ανοικτό κανάλι επικοινωνίας με τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Κάτι που προφανώς κάνει πιο εύκολο για την Ενωση το να αποκτήσει κάποιον παίκτη από την Λας Πάλμας, στην οποία εργάζεται ως σκάουτερ πλέον και ο Μιλοβάνοβιτς, αφού μετά την ΑΕΚ επέστρεψε στην Ισπανία και τα Κανάρια Νησιά.

Δίνει ευκαιρίες

Η ΑΕΚ ολοκληρώνει σήμερα τις υποχρεώσεις της για τη φάση των ομίλων του Κυπέλλου αντιμετωπίζοντας στο «Ελ Πάσο» την Καλλιθέα (19:30). Η Ενωση έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του θεσμού και ως εκ τούτου το ματς προσφέρεται για ευκαιρίες. Ο Μανόλο Χιμένεθ επέλεξε αρκετά νέα πρόσωπα στην αποστολή για το ματς με την Καλλιθέα, ξεκουράζοντας παράλληλα αρκετούς βασικούς. Εκτός έμειναν και οι Τσόσιτς, Τρίστασον, Σιμόες, που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού, καθώς και ο τιμωρημένος Αραούχο.

Οι παίκτες που επέλεξε ο Μανόλο Χιμένεθ για το παιχνίδι με την Καλλιθέα είναι οι Μπάρκας, Ντούνης, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Βινίσιους, Γιαννούτσος, Τζανετόπουλος, Αϊντάρεβιτς, Γαλανόπουλος, Μπάμπης, Πατίτο, Κονέ, Γιούσης, Βλαχομήτρος, Κλωναρίδης, Μπακασέτας, Γιακουμάκης.

n Το Συμβούλιο της Επικρατείας δικαίωσε χθες την πλευρά της ΑΕΚ σχετικά με προσφυγή που είχε κατατεθεί για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του γηπέδου. Το ΣτΕ έκρινε πως ορθά η ΑΕΚ έκανε ΜΠΕ για το έργο και όχι Στρατηγική Μελέτη, απορρίπτοντας έτσι τη συγκεκριμένη προσφυγή και δικαιώνοντας την πλευρά της Ενωσης.