Η Βαλένθια απέχει οδικώς 3.077 χιλιόμετρα από τη γενέτειρα του Βασίλη Σπανούλη, τη Λάρισα. Πολύ μεγάλη απόσταση. Οσο μεγάλη ήταν και η αποχή (άγγιξε τους δύο μήνες) του αρχηγού του Ολυμπιακού από τους αγώνες της ομάδας του.

Το παιχνίδι Κυπέλλου με τον ΓΛ Φάρο στις 4 Οκτωβρίου ήταν το μοναδικό επίσημο παιχνίδι του Kill Bill, που απόψε (21.30, Novasports 2) επιστρέφει στα παρκέ, αφού θα δώσει το «παρών» στη Fonteta της Βαλένθια για το ντέρμπι των Πειραιωτών με την πρωταθλήτρια Ισπανίας.

Το μεγάλο ενδιαφέρον της αναμέτρησης είναι η άτυπη μονομαχία δύο παικτών, εκ των οποίων ο ένας πέρυσι ζούσε στη σκιά του άλλου, καθώς είχε αποκτηθεί για να συμπληρώνει τον Βασίλη Σπανούλη.

Ο Ερικ Γκριν όμως δεν μπόρεσε να κερδίσει το στοίχημα και να σταθεί το ίδιο καλά όταν έπαιζε παρέα με τον αρχηγό του Ολυμπιακού, ενώ όταν ήταν μόνος του οργίαζε όπως στο Καζάν όπου είχε νικήσει σχεδόν μόνος του την Ούνιξ (25 π. με 7/8 δίπ. και 3/5 τρ.) και στον δεύτερο τελικό πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, παρά την ήττα (21 π., 5/6 τρ.).

Απόψε θα παίζει ο Σπανούλης, αλλά αντίπαλος, και ο Ερικ Γκριν θα έχει δύσκολο έργο απέναντι στη δεύτερη καλύτερη άμυνα στην Ευρωλίγκα των πρώην συμπαικτών του, στην προσπάθειά του να σταματήσει αυτό το κακό σερί των 5 συνεχόμενων ηττών της νέας ομάδας του.