Με την ενίοτε στρεβλή δημοσιογραφική λογική που υπογραμμίζει ότι «είδηση δεν είναι εάν δαγκώσει ο σκύλος τον άνθρωπο, αλλά ο άνθρωπος τον σκύλο», στην προκειμένη περίπτωση τα πράγματα απλοποιούνται…

Είδηση δεν είναι ότι χθες τα ξημερώματα στο Σακραμέντο (Κινγκς – Μπακς 87-112) ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πρόλαβε να βάλει 32 πόντους σε 26 λεπτά και μάλιστα με 11/16 σουτ και 9/13 βολές, αλλά ότι ο μπαγάσας είχε 100% ευστοχία στα τρίποντα!

Ενα στο ένα!

Ελλοχεύοντος του κινδύνου να χαρακτηρισθεί ειρωνική αυτή η αναφορά, σπεύδω να διευκρινίσω ότι αποτελεί απλώς μια κυνική θεώρηση της εξαίρεσης στον κανόνα της τελειότητάς του: μέχρι στιγμής σε 18 αγώνες σουτάρει με ποσοστό μόλις 28,1% από τα 7μ.25, ενώ συνολικά η επίδοσή του σε πέντε σεζόν στο ΝΒΑ είναι 27,7%.

Κατεβαίνει

Ποιο είναι το οξύμωρο σχήμα της υπόθεσης; Στην παρθενική εμφάνισή του, την περίοδο 2013-14 και μολονότι η γραμμή της μεγάλης άρκτου στο ΝΒΑ είναι χαραγμένη μισό μέτρο πιο μακριά από την Ευρώπη, ο Greek Freak σούταρε με το εξαιρετικό ποσοστό του 34,7% (41 στα 118), αλλά ύστερα τον πήρε ο κατήφορος: 7/44 τη δεύτερη σεζόν, 28/109 την τρίτη, και 49/180 πέρυσι.

Οταν η κουβέντα φτάνει εκεί, ο ίδιος συνηθίζει να αυτοσαρκάζεται. Τον είχα ρωτήσει πρόπερσι που τελείωσε τη σεζόν με 28/109 και ιδού η απάντησή του: «Πλάκα κάνεις; Απορώ πώς έβαλα και αυτά τα είκοσι οκτώ»!

Σοβαρά τώρα: ο Γιάννης γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι πάσχει στο περιφερειακό σουτ και γ’ αυτό οι αντίπαλοι συχνά τον αντιμετωπίζουν με άμυνα under στα pick n’ roll και τον προβοκάρουν για να εκτελέσει από μακριά, αλλιώς (εάν δηλαδή του επιτρέψουν να διεισδύσει) την έβαψαν!

Εξαιτίας της πανθομολογούμενης υστέρησής του στο τρίποντο, ο σουπερστάρ των Μπακς υποβάλλει τον εαυτό του σε ατομικές προπονήσεις, υπό την επίβλεψη του Σον Σουίνι με τον οποίο πλακώθηκε άγρια τις προάλλες στη Γιούτα! Μάλιστα ο συνεργάτης του Τζέισον Κιντ εκτός από στενός φίλος του είναι επίσης και η «σκιά» του όποτε επιστρέφει στην Ελλάδα.

Στην τρέχουσα σεζόν ο Ηuman Alphabet έχει σκοράρει 9 στα 32 τρίποντα: 6/15 τον Οκτώβριο και 3/17 τον Νοέμβριο, εκ των οποίων δύο στα τελευταία δέκα ματς. Κόντρα στους Κινγκς , στην πιο ολοκληρωτική εμφάνιση των Μπακς, ο Γιάννης, εκτός από τους 32 πόντους, παρήγαγε επίσης 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 5 κλεψίματα και μία τάπα, ενώ στον αντίποδα ο Κώστας Κουφός σε 14 λεπτά έγραψε 2 πόντους (0/2 δ., 2/6β.), 7 ριμπάουντ και μία ασίστ.

Αποβολή για τον «Βασιλιά»

Χρειάστηκε να παίξει 1.082 αγώνες στη regular season του ΝΒΑ και να φτάσει στα 32 του χρόνια για να αποβληθεί για πρώτη φορά! Ο λόγος για τον Βασιλιά του ΝΒΑ, τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο οποίος στον αγώνα των Καβαλίερς με τους Μαϊάμι Χιτ όταν δεν του δόθηκε –όπως ισχυρίστηκε –ένα φάουλ, την «έπεσε» στους διαιτητές και αποβλήθηκε με διπλή τεχνική ποινή από τον Κέιν Φιτζγκέραλντ. Οι Κλίβελαντ πάντως είχαν πάρει διαφορά και δεν έχασαν τη νίκη.