Το στοίχημα που δεν ολοκλήρωσε, ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση για τον Μίχαελ Σκίμπε προκειμένου να παραμείνει κάτοικος… Ελλάδας μέχρι το 2019.

Ο αγαπητός (σε όλους) γερμανός τεχνικός θα βρίσκεται λοιπόν στον πάγκο της Εθνικής μας για άλλα δύο χρόνια, καθώς τα βρήκε σε όλα με τον νέο πρόεδρο της νέας ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο και συμφώνησαν τη συνέχιση της συνεργασίας τους. Λένε ότι σαν θέλει η νύφη κι ο γαμπρός, τύφλα να ‘χει ο πεθερός, αλλά εδώ στην ανανέωση των δεσμών του γάμου της ΕΠΟ με τον Μίχαελ Σκίμπε οι παίκτες (που παίζουν τον ρόλο του πεθερού…) το επιθυμούσαν ακόμα περισσότερο να συνεχίσει ο Γερμανός και είναι λογικό από χθες να είναι απόλυτα ικανοποιημένοι.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός παραμένει στο πόστο του για άλλα δύο χρόνια, όπου καλείται να οδηγήσει την Ελλάδα στα τελικά του Euro 2020 αλλά και στο νεοσύστατο Κύπελλο Εθνών, το οποίο και θα προηγηθεί χρονικά.

Πρόκειται για μια διοργάνωση που αντικαθιστά τα φιλικά των εθνικών ομάδων, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς αφήνει ένα ανοιχτό παράθυρο πρόκρισης στα τελικά του Euro μέσω αυτής της διαδικασίας (κάθε εθνική ομάδα που θα κατακτά τον τίτλο σε καθεμία από τις τέσσερις κατηγορίες δυναμικότητας θα έχει κατοχυρώσει και μια θέση για τα τελικά του 2020 εφόσον δεν τα καταφέρει μέσα από την προκριματική φάση των ομίλων).

Σήμερα ο Γερμανός φτάνει στην Ελλάδα και αύριο υπογράφει το νέο του συμβόλαιο, ενώ θα παρουσιαστεί εκ νέου παρέα με τον πρόεδρο της ΕΠΟ και θα δώσουν από κοινού συνέντευξη Τύπου.

Ο Σκίμπε, που το 2002 βρισκόταν στον πάγκο της Εθνικής Γερμανίας στο Μουντιάλ της Απω Ανατολής (για να στηρίζει ως επαγγελματίας προπονητής τον τότε ομοσπονδιακό αλλά χωρίς δίπλωμα Ρούντι Φέλερ), «έσκασε» που δεν κατάφερε να οδηγήσει την εθνική μας ομάδα σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση και ήθελε όσο τίποτε άλλο μια δεύτερη ευκαιρία, για αυτό και είπε αμέσως το «ναι» στη νέα πρόταση της ΕΠΟ, που δεν ήταν βελτιωμένη οικονομικά. Πλέον θέλει να καταστρώσει τα πλάνα του μαζί με τους συνεργάτες του, Κώστα Τσάνα και Θωμά Στράτο, που παραμένουν στο πλάι του, έχοντας ως πλεονέκτημα ότι γνωρίζει πολύ καλύτερα πλέον όλους τους βασικούς έλληνες ποδοσφαιριστές, όπως και την ελληνική κουλτούρα αλλά και νοοτροπία μας.

Ο χρόνος θα δείξει εάν θα τα καταφέρει, αλλά ήδη πιστώνεται ότι κατάφερε να ξανακάνει ομάδα την Εθνική… Μυκόνου.