Μόνο ο ΟΦΗ κράτησε ψηλά τη σημαία της Φούτμπολ Λιγκ στο πρώτο πιάτο της 3ης αγωνιστικής του Κυπέλλου. Οι Κρητικοί προκρίθηκαν στη φάση των 16 όπου έχουν κλείσει θέση και επτά ομάδες της Σούπερ Λίγκας.

Οι τέσσερις επικύρωσαν εισιτήριο χθες στον αγωνιστικό χώρο (ΠΑΣ Γιάννινα, Ξάνθη, Ατρόμητος, Λαμία), ενώ τρεις βολεύτηκαν από τα αποτελέσματα (ΑΕΚ, Πλατανιάς, Πανιώνιος) και το τρίτο παιχνίδι τους θα είναι είτε διαδικαστικό είτε μία ευκαιρία να διεκδικήσουν και την πρωτιά στον όμιλο.

Το απόλυτο με ανατροπή

Ο ΟΦΗ χρειάστηκε να ανατρέψει τα δεδομένα στο τελευταίο δεκάλεπτο (2-1) στον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο Γεντί Κουλέ (81′ Ογκμποε, 90’+1′ Ορτέγκα – 61′ Κιταμπαλά), ωστόσο συνολικά η πρόκριση επιτεύχθηκε με εμφατικό τρόπο. Τρία στα τρία στον 1ο όμιλο (τον αποχωρήσαντα βέβαια από τη Φούτμπολ Λιγκ Ηρακλή τον κέρδισαν όλοι στα χαρτιά) και πρωτιά. Η χθεσινή μάλιστα επικράτηση επί του Απόλλωνα έστειλε και τον Πλατανιά στη φάση των 16 ως δεύτερο.

Με «200άρη» Ακόστα η Λαμία

Με δύο γκολ σε τέσσερα λεπτά (55′ Ακόστα, 59′ Καραγιάννης) η Λαμία νίκησε 2-0 στο Αλκαζάρ τον Απόλλωνα Λάρισας και επικύρωσε εισιτήριο πρόκρισης ως δεύτερη από τον 3ο όμιλο (πίσω από την ΑΕΚ). Ο ισπανός σκόρερ συμπλήρωσε 200 αγώνες και 20 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις στην εν Ελλάδι καριέρα του.

Τρία στα τρία η Ξάνθη

Η Ξάνθη –που κάνει focus στο Κύπελλο τα τελευταία χρόνια –πέτυχε το τρία στα τρία στον 6ο όμιλο, μετά και τη χθεσινή εκτός έδρας επικράτηση με 1-2 επί του Πανσερραϊκού (90’+1′ Ζυγκερίδης – 32′ Κάστρο, 60′ πέν. Ορφανίδης Π.). Η δεύτερη προνομιούχος θέση θα καθοριστεί από το αυριανό ματς Εργοτέλης – Παναιτωλικός.

Πάρτι Ατρομήτου

Το πάρτι πρόκρισης του Ατρομήτου στη Σπάρτη (0-4 με Μάντσον 17′, Ουάρντα 27′, 37′ και Μενσά 75′) διανθίστηκε με το ρεκόρ του Χρήστου Μανδά. Ο γεννηθείς στις 17/9/2001 τερματοφύλακας επιστρατεύτηκε στο 65′ και έγινε ο νεότερος παίκτης που έχει φορέσει τη φανέλα με το αστέρι σε επίσημο παιχνίδι από το 1995 που υπάρχουν αναλυτικά καταγεγραμμένα και τα στοιχεία του Κυπέλλου.

Ο Μανδάς αγωνίστηκε σε ηλικία 16 ετών, 2 μηνών, 11 ημερών και ξεπέρασε τον Βασίλη Λαγκαδινό που είχε παίξει 16 ετών, 4 μηνών και 10 ημερών στο Ατρόμητος – Αιολικός (Γ’ Εθνική) στις 24 Μαρτίου 1999.

Αντεξε ο ΠΑΣ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε αριθμητικό μειονέκτημα από το 36′ (αποβολή Καρανίκα), τα βρήκε μπαστούνια με το γκολ του Μιλούνοβιτς στο 60′, αλλά εν τέλει αποδείχθηκε παλικ-Αρη! Ισοφάρισε 1-1 με τον Σολτάνι στο 71′ και προκρίθηκε στους 16. Από τον 7ο όμιλο πέρασε αυτόματα και ο Πανιώνιος, που θα τερματίσει και πρώτος αν νικήσει αύριο εκτός έδρας τον Παναιγιάλειο (17.15).