Την περασμένη Δευτέρα το βράδυ πέταξαν για Λισαβόνα. Επέστρεψαν στην Αθήνα την Πέμπτη το πρωί και το Σάββατο έφυγαν για την Κέρκυρα. Γύρισαν το βράδυ της Κυριακής και χθες το απόγευμα βρέθηκαν ξανά με κάρτες επιβίβασης στα χέρια. Αυτή τη φορά, προορισμός η Κρήτη. O λόγος φυσικά για τον Τάκη Λεμονή και τους ποδοσφαιριστές του. Ο Ολυμπιακός πετά από τη μια διοργάνωση στην άλλη, πετά και στην κυριολεξία σε μια περίοδο με συνεχόμενες αναμετρήσεις και αναπόφευκτα διαδοχικά ταξίδια.

Από χθες το βράδυ λοιπόν οι Ερυθρόλευκοι βρίσκονται στα Χανιά, προκειμένου το απόγευμα (17.15) να αντιμετωπίσουν τον Κισσαμικό για την 3η αγωνιστική του Κυπέλλου, σε ένα ματς όπου λογικά θα σφραγίσουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση (προκρίνονται ακόμη και με ήττα με ένα γκολ). Για να είμαστε ειλικρινείς, πάντως, αυτή τη φορά δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία ποιοι χώρεσαν στο αεροπλάνο, αλλά ποιοι έμειναν πίσω στη βάση τους. Και αν για τους Μποτία, Ρομαό, Οφόε, Φορτούνη, Κούτρη, Προτό, Σεμπά, Πάρντο και Ταχτσίδη ο λόγος είναι προφανής (ξεκούραση;), το ενδιαφέρον εστιάζεται σε Βούκοβιτς, Εμενίκε, Ζντιέλαρ και Μίλιτς. Σε ένα καρέ που όπως φαίνεται θα μας απασχολήσει τον Ιανουάριο. Ο Εμενίκε αποκλείστηκε γιατί αισθάνθηκε ενοχλήσεις (αυτή τη φορά) στη μέση, που τον διατήρησαν στη λίστα με τους τραυματίες. Ο Μίλιτς γιατί είναι σταθερά κάτοικος σε αυτή. Ο Βούκοβιτς όμως; Ο Σέρβος που θεωρητικά περιμένει ευκαιρίες για να δείξει ότι μπορεί να διατηρήσει τη θέση του στο ρόστερ; Αρχικά δόθηκε η εντύπωση πως τον απέκλεισε ο Τάκης Λεμονής για αγωνιστικούς λόγους από τη 19άδα. Πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι ο διεθνής αμυντικός παραπονέθηκε για ενοχλήσεις στο αριστερό του πόδι και για αυτό έμεινε εκτός. Και ο Ζντιέλαρ έτσι για να κλείσουμε το καρέ; Είναι ο μοναδικός που έμεινε έξω, έπειτα από απόφαση του προπονητή.

Στην αποστολή

Ποιοι βρίσκονται στην Κρήτη; Οι «αδιάβροχοι» της Κυριακής (Μάριν, Τζούρτζεβιτς) που έβγαλαν τον Ολυμπιακό από τον βούρκο της Κέρκυρας και μια παρέα της πρώτης γραμμής (Καπίνο, Ελαμπντελαουί, Ανσαριφάρντ, Σισέ, Ενγκελς, Καρσελά, Φιγκέιρας, Ζιλέ, Ανδρούτσος, Νικολάου) που αν μη τι άλλο δείχνει πως ο Τάκης Λεμονής δεν παίρνει αψήφιστα τη σημερινή αποστολή της ομάδας του. Ο 57χρονος, που για την ιστορία ήταν προπονητής του Ολυμπιακού προ δεκαετίας (1/2007) στον αποκλεισμό των Ερυθρολεύκων από τον ΠΑΣ Γιάννινα της Β’ Εθνικής (!). Αν μη τι άλλο λοιπόν ξέρει καλά πως χρειάζεται προσοχή ακόμη και εκεί που δεν το περιμένεις! Στη 19άδα είναι και οι Μπεν, Μάρτινς και φυσικά μια εξάδα «μικρών» (Αγγελόπουλος, Χουτεσιώτης, Λάμπρου, Νικολάου, Βρουσάι, Ξενιτίδης) που παραδοσιακά έχουν την τιμητική τους στη διοργάνωση.

Σενάριο για Γκανέα

Είναι δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός θα αναζητήσει αριστερό μπακ τον Ιανουάριο, καθώς όπως ήδη αναφέραμε το θέμα Μίλιτς έχει πάρει τον δρόμο του. Χθες λοιπόν οι Ισπανοί έριξαν ένα όνομα στο τραπέζι. Τον 25χρονο Ρουμάνο, Κριστιάν Γκανέα. Πιο συγκεκριμένα, η εφημερίδα «Ας» υποστήριξε ότι Ολυμπιακός και Μπιλμπάο ενδιαφέρονται για τον άσο της Βιτορούλ. «Η Μπιλμπάο παρακολουθεί με ενδιαφέρον τον παίκτη, αλλά οι καλές εμφανίσεις του έχουν προκαλέσει και το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού» αναφέρεται στο δημοσίευμα. Ο Γκανέα έχει συμβόλαιο ώς το καλοκαίρι του 2019.