Από την Κέιτ Μπλάνσετ στην Ντέμι και από τη Βικτόρια Μπέκαμ στην Αννα Βίσση. Η ζωή μιας επαγγελματία των δημοσίων σχέσεων τα έχει όλα. Τα πάνω και τα κάτω. Τους διεθνείς και τους εγχώριους ήρωες της σκηνής του λαϊφστάιλ. Η Ρομπέρτα Αρμάνι δεν το ξέχασε ούτε λεπτό. Από τη στιγμή που εγκατέλειψε το όνειρό της να γίνει ηθοποιός βρήκε τη θέση της στην αυτοκρατορία που δημιούργησε ο θείος της Τζόρτζιο Αρμάνι.

Πριν από λίγες ημέρες η ανιψιά του ιταλού σχεδιαστή βρέθηκε στην Αθήνα, για να δώσει έμφαση στο ενδιαφέρον που έχει η ελληνική αγορά για τον ιταλικό κολοσσό. Στον χώρο του Golden Hall η Ρομπέρτα Αρμάνι υποστήριξε με την παρουσία της το εγχείρημα του Attica Golden Hall να δημιουργήσει μια μπουτίκ γύρω από τον σπορ περίγυρο της σειράς Armani Exchange Α/Χ.

Η φήμη γύρω από το όνομά της αναφέρει ότι είναι η άνετη, εξωστρεφής πλευρά της οικογένειας. Ο κλειστός λακωνικός Maestro εμπιστεύτηκε στη νεαρή συγγενή του -είναι κόρη της αδελφής του Σιλβάνα –τους κώδικες επικοινωνίας της άποψης Armani: διαχρονική κομψότητα και μοντέρνα άνεση. Η ίδια το έδειξε φορώντας την πιο απλουστευμένη αναλογία αυτής της πρότασης: κοντό μαύρο δερμάτινο μπουφάν, μαύρο ίσιο παντελόνι, λευκό T-shirt, με Here and Now σύνθημα και ίσια χαμηλά μαύρα σουέτ παπούτσια.

Η ανδρική συλλογή Armani Exchange γι’ αυτόν τον χειμώνα είναι ένα υβρίδιο φινέτσας και σπορ ντυσίματος. Με ύφος από τη σύγχρονη μητροπολιτική ταχύτητα τα ρούχα της συλλογής αποτελούν μια πρόσκληση για ελεύθερους συνδυασμούς που επιτρέπουν, για παράδειγμα, το παντελόνι της φόρμας σε σκούρα απόχρωση να φοριέται με δερμάτινο τζάκετ σε σπορ γραμμή και με μαύρα καστόρινα μποτάκια ως πρόταση εμφάνισης σε μια βραδινή έξοδο. Αντίστοιχα, η γυναικεία συλλογή έχει τον κομψό χαρακτήρα που εντοπίζει μια θαυμάστρια του στυλ Αρμάνι στα μαύρα βραδινά τοπ, καθώς και τα απρόβλεπτα νεανικά στενά τζιν παντελόνια που σε αυτήν τη συλλογή εμφανίζονται με τουίντ σακάκια χωρίς πέτα.

«Η έμφαση έχει δοθεί στην ερμηνεία του ανδρικού στυλ μέσα από ένα θηλυκό πρίσμα – κλασικό θέμα Armani» εξηγεί η Ρομπέρτα Αρμάνι, μιλώντας για αυτήν τη νέα ερμηνεία μιας ιδέας που ήδη είχε παρουσιαστεί στο παρελθόν της αυτοκρατορίας του Αρμάνι.

Τα συνθήματα στα T-shirts, τα νέα υλικά που είναι πιο εύκολα για την καθημερινότητα του ντυσίματος, τα αθλητικά παπούτσια, οι πινελιές χρώματος στα φούτερ για να υπογραμμίσουν τη μαύρη κομψότητα που ο Αρμάνι χρησιμοποιεί ως βασική αρχή στις συλλογές του ανεξάρτητα από την οικονομική ή πολυτελή εκδοχή τους, ήταν το βασικό πρόγραμμα που η Ρομπέρτα Αρμάνι παρουσίασε στην αθηναϊκή της επίσκεψη.

«Αυτή η νέα και πάλι σειρά δημιουργήθηκε από τον θείο μου για να δώσει σε όλο τον κόσμο κάτι που να μπορεί να αποκτήσει. Είναι η δημοκρατική του πρόταση για μια ερμηνεία της μόδας στην πιο μοντέρνα, νεανική της έκφραση. Ολα σήμερα γίνονται πολύ γρήγορα και η μόδα επίσης παράγεται με μεγάλη ταχύτητα. Στον οίκο Αρμάνι πιστεύουμε ότι μια αλλαγή είναι πολύ εύθραυστη υπόθεση. Οτιδήποτε νέο συμβαίνει έχει συγκεντρώσει πολλή σκέψη και ενέργεια».