«Εξυπνο δεκάρι, με έμφυτη ποδοσφαιρική ευφυΐα, καλό δεξί και αριστερό πόδι, με ζηλευτή τεχνική και παράλληλα καλές πάσες. Δυνατός και δυναμικός, φαίνεται πως ήρθε για να μείνει». Ετσι σκιαγραφεί η ΠΑΕ ΠΑΟΚ – στην επίσημη ιστοσελίδα της – το ποδοσφαιρικό προφίλ του Γιώργου Βρακά, που μνημονεύεται από χθες ως ο νεότερος παίκτης με συμμετοχή σε επίσημο παιχνίδι του Δικεφάλου.

Σε ηλικία 16 ετών, 7 μηνών και 1 ημέρας αγωνίστηκε (και μάλιστα ως βασικός κατ’ επιλογή του Ραζβάν Λουτσέσκου) στο ματς Κυπέλλου με τον τύποις γηπεδούχο Αιγινιακό στο Καυτανζόγλειο Στάδιο (0-5). Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία κατέρριψε το ρεκόρ του Απόστολου Τσουρέλα, που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην εντός έδρας αναμέτρηση πρωταθλήματος του ΠΑΟΚ με τη Δόξα Δράμας στις 24/2/1980 σε ηλικία 16 ετών, 7 μηνών και 7 ημερών.

Ο Τσουρέλας παρεμπιπτόντως κατέγραψε στο ενεργητικό του 167 συμμετοχές και 3 γκολ με τον ΠΑΟΚ σε όλες τις διοργανώσεις από το 1979 έως το 1989 (μετέπειτα έπαιξε σε Αρη και Ηρακλή) και ήταν ανάμεσα στους συντελεστές της κατάκτησης του πρωταθλήματος το 1984-85 (24 συμμετοχές).

Ο φέρελπις Βρακάς (που είναι γιος του προέδρου της ΕΠΣ Ηπείρου και μέλους του ΔΣ της ΕΠΟ Κωνσταντίνου Βρακά) γεννήθηκε στις 28/4/2001 και μεταπήδησε στον ΠΑΟΚ από τον ΑΟ Γιάννινα το 2014.

Πλέον αποτελεί βασικό στέλεχος της Κ20 του Πάμπλο Γκαρσία, ενώ τον Μάρτιο του 2016 αναδείχθηκε καλύτερος επιθετικός του διεθνούς τουρνουά «We love Football» στο οποίο μετείχαν ομάδες από την ελίτ της Ευρώπης. Η Κ15 του ΠΑΟΚ είχε φτάσει τότε μέχρι τον τελικό (ήττα 3-1 από την Ατλέτικο Μαδρίτης).

Κατά τα άλλα, ο ΠΑΟΚ πέτυχε χθες στο Καυτανζόγλειο απέναντι στον Αιγινιακό όσα γκολ είχε σημειώσει αθροιστικά στα προηγούμενα 9 εκτός έδρας παιχνίδια του από την έναρξη της περιόδου σε εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις.

Με την ευρεία επικράτηση 0-5 (5′ Λημνιός, 53′, 67′ Πρίγιοβιτς, 71′ Ελ Καντουρί, 82′ Σάκχοφ) επικύρωσε και το εισιτήριο της πρόκρισης στη φάση των 16 του Κυπέλλου με 3 νίκες σε ισάριθμους αγώνες στον 2ο όμιλο. Μάλιστα, άνοιξαν λογαριασμό σκοραρίσματος με τον Δικέφαλο οι Ελ Καντουρί (στη 12η συμμετοχή του) και Δημήτρης Λημνιός (στη 10η), ενώ ο Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς έφτασε τα 18 γκολ σε γήπεδα της Θεσσαλονίκης (15 στην Τούμπα, 3 στο Καυτανζόγλειο). Μακριά από τη συμπρωτεύουσα ο σέρβος σέντερ φορ έχει πετύχει μόνο ένα (στην Ξάνθη)…

Να σημειωθεί ότι τη δεύτερη προνομιούχο θέση στον 2ο όμιλο διεκδικούν σήμερα στην Καλαμαριά (17.15) Απόλλων Πόντου και Λεβαδειακός.

n Μετά τον ΟΦΗ προκρίθηκε και δεύτερη ομάδα της Football League στη φάση των 16 του Κυπέλλου. Με άμυνα «μπετόν», τα Τρίκαλα διαφύλαξαν το μηδέν στο εντός έδρας ματς με την Κέρκυρα (0-0) και καπάρωσαν τη δεύτερη θέση του 4ου ομίλου (Ατρόμητος 7, Τρίκαλα 5, Κέρκυρα 4, Σπάρτη 0).

Με λευκή ισοπαλία έκλεισε θέση στην επόμενη φάση και η Λάρισα. Από τη στιγμή που η Παναχαϊκή δεν κέρδισε τον Παναθηναϊκό (1-1) στο άλλο ματς του 8ου ομίλου, αρκούσε στους Βυσσινί το 0-0 στην Καρδίτσα. Η ΑΕΛ προκρίθηκε ως δεύτερη υπερτερώντας στην ισοβαθμία με τους Αχαιούς (Παναθηναϊκός 7, Λάρισα 4, Παναχαϊκή 4, Αναγέννηση Καρδίτσας 1).