Από τις καλές μεταγραφικές κινήσεις της φετινής σεζόν στη Σούπερ Λίγκα. Και από τη… σίγουρη –για την ΑΕΚ –αγορά της Λας Πάλμας. Ο 29χρονος Ελντερ Λόπες. Ο πορτογάλος αριστερός μπακ που αναμφισβήτητα έχει καταφέρει όχι μόνο να γίνει σημαντικός για την ομάδα του, αλλά και αιτία να ενοχληθεί προ ημερών ο (δίδυμος) αδερφός του!

Ενόχληση για… καλό σκοπό, ξεκαθαρίζουμε. Αλλά ας το πάρουμε από την αρχή. Ο Ελντερ δεν είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής της οικογένειας Λόπες. Ούτε καν ο μοναδικός μπακ, για την ακρίβεια. Ο δίδυμος αδερφός του Τιάγκο κάνει επίσης τη δική του καριέρα. Ηταν για μία τριετία στη ρουμανική Κλουζ και από το καλοκαίρι αγωνίζεται στην Τουρκία για λογαριασμό της Καϊσερισπόρ. Εκείνος αγωνίζεται ως δεξιός μπακ. Οι Τούρκοι ψάχνουν για αριστερό και κάπου εκεί μπήκε στην κουβέντα ο Ελντερ. Ο προπονητής της Καϊσερί, ο Μάριους Σουμούντικα, φώναξε τον Τιάγκο και του ζήτησε στοιχεία για τον αδερφό του. Για το αν περνάει καλά στην Ελλάδα, για το αν είναι εφικτό να μετακομίσει ακόμη και τον Ιανουάριο στην Τουρκία, για το κασέ του κ.λπ. Μια πρώτη βολιδοσκόπηση των προθέσεων, που –εάν και εφόσον –θα ανοίξει τον δρόμο και για το… παρασύνθημα. Θυμίζουμε πως ο Ελντερ Λόπες έχει διετές συμβόλαιο με την ΑΕΚ, άρα –εάν και εφόσον –οι άνθρωποι της Καϊσερί θα πρέπει να κουβεντιάσουν με τους Κιτρινόμαυρους. Οσο για τον Σουμούντικα; Οι έχοντες καλή μνήμη ίσως θυμούνται τον Ρουμάνο από την εποχή που έπαιζε ποδόσφαιρο, στην Ομόνοια! Ή από την εποχή που σαν προπονητής πέρασε από την Καβάλα (2011)!

Και άλλη σεζόν

Υπάρχει μάλλον μια παρανόηση στην υπόθεση του Βασίλη Τοροσίδη και όσα γράφονται για εκείνον το τελευταίο διάστημα. Διότι ο 32χρονος αρχηγός της Εθνικής όντως θα ήθελε να επιστρέψει στην Ελλάδα, πόσω μάλλον για τον Ολυμπιακό. Δεν είναι ελεύθερος όμως. Ατζέντηδες υποστηρίζουν πως το συμβόλαιό του με την Μπολόνια έχει μπροστά ακόμη ενάμιση χρόνο. Οι Ιταλοί θα τον παραχωρούσαν, μιας και ο Τόρο φέτος δεν έχει σοβαρό χρόνο συμμετοχής (7 συμμ.). Με μεταγραφή όμως!

Καμαρά… Αζαξιό

Και μιας και ο λόγος για Ολυμπιακό, φυσικά θα συνεχίσει στον δρόμο που χάραξε. Η Ligue 2 της Γαλλίας αποτελεί μία από τις καλύτερες ποδοσφαιρικές αγορές του πλανήτη και οι Ερυθρόλευκοι ήδη καμαρώνουν για τα ποσοστά ευστοχίας τους με Μασουακού αλλά και με τον Σισέ. Και ενώ ο Φρανσουά Μοντέστο ήδη ταξιδεύει Ελλάδα – Γαλλία τσεκάροντας περιπτώσεις, σημειώστε ένα όνομα. Μαντού Καμαρά. Αζαξιό. Αμυντικός χαφ. Ετών 20. Ηδη στο μπλοκάκι του, λένε…

Σε αναζήτηση

Κάθε άλλο παρά επιτυχώς κυλά η σεζόν για τον Στέφανο Αθανασιάδη στο Ισραήλ. Η μετακίνηση του Κλάους από τον ΠΑΟΚ στη Μακάμπι Χάιφα έμοιαζε με δεύτερη ευκαιρία στην καριέρα του διεθνούς φορ, αλλά, όπως φαίνεται, δεν αργεί η ώρα που ο 29χρονος θα πρέπει να ψάξει την… τρίτη. Δεν υπολογίζεται για τη συνέχεια. Οι Ισραηλινοί ψάχνουν τρόπο να σπάσουν το συμβόλαιό του ενόψει Ιανουαρίου. Λέτε να επιστρέψει προς τα μέρη μας; Δύσκολο!

Στο… χρηματιστήριο

Αναστάσιος Δουβίκας, ετών 19. Επιθετικός. Ενδιαφερόμενοι: πολλοί και διάφοροι εντός και εκτός συνόρων. Σκάουτερ που μπορούν να φέρουν επίσημες προτάσεις. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στον Αστέρα Τρίπολης, αρκεί να είστε έτοιμοι για μεταγραφική κουβέντα στο 1,5 εκατ. ευρώ! Ναι, αυτή είναι η τιμή εκκίνησης. Κλειδωμένη και διπλάσια από εκείνη που ζητά ο Απόλλωνας για τον 24χρονο Χρήστο Αλμπάνη. Τον γερμανοθρεμμένο winger που εδώ και καιρό είναι ψηλά στη λίστα της ΑΕΚ.

ΠΑΟΚ για δύο

Γενικά για τον ΠΑΟΚ όλα περνούν από την… Ξάνθη. Και ενώ όλοι στη Θεσσαλονίκη ψάχνουν για το πρώτο «διπλό», ας δώσουμε εμείς ένα, για τον Δικέφαλο. Διπλό μεταγραφικό σενάριο. Ο Λουτσέσκου θέλει τον Χαμζά Γιουνές. Τον πρώτο σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος (19 γκολ), ο oποίος φέτος αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία της Τουρκίας (Ερζουρουμσπόρ). Ποιο το άλλο μισό της ιστορίας; Μα να δούμε αν την επόμενη εβδομάδα θα είναι στον ΠΑΟΚ ο Λουτσέσκου. Κυκλοφορεί όνομα (εσωτερικού) έκπληξη!