Ανάσες επιβίωσης, ανάσες ζωής πήρε χθες ο Παναθηναϊκός, με τους Πράσινους να βρίσκουν οξυγόνο για να συνεχίσουν την προσπάθεια διευθέτησης των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Οι συναντήσεις των ανθρώπων του Τριφυλλιού με τον εκπρόσωπο του Ράσμους Τελάντερ αλλά και τον μάνατζερ του Ροντρίγκο Μολέδο είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα για τον Παναθηναϊκό.

Ο δανός στόπερ συμφώνησε σε νέο διακανονισμό με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού και θα πάρει τη Δευτέρα 46.000 ευρώ, ως πρώτη δόση των χρημάτων που θα του καταβάλουν οι Πράσινοι. Το σημαντικό για τον Παναθηναϊκό είναι ότι δεν υπήρξε εκδίκαση της καταγγελίας μετά τη συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές και οι ιθύνοντες του Τριφυλλιού κατάφεραν να κλείσουν το θέμα με τον δανό στόπερ, πριν από το μεσημέρι. Η συνέχεια της χθεσινής μέρας ανήκε στον Ροντρίγκο Μολέδο, καθώς ο μάνατζερ του βραζιλιάνου αμυντικού ήρθε στη χώρα μας, για να καταθέσει πρόταση από ομάδα του εξωτερικού. Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι η στάση που κράτησε ο 30χρονος κεντρικός αμυντικός που διαβεβαίωσε τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού πως δεν σκοπεύει να κάνει προσφυγή, για να φύγει ως ελεύθερος.

Ο βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός ξεκαθάρισε μάλιστα πως αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά θα υπέγραφε νέο συμβόλαιο στο Τριφύλλι. Πρόσθεσε όμως πως αυτή τη στιγμή η καλύτερη εξέλιξη για τον Παναθηναϊκό είναι να πάρει τώρα μεταγραφή, προκειμένου να έχουν κάποιο οικονομικό όφελος και οι Πράσινοι. Σε ό,τι αφορά τα χρήματα που θα πρέπει να δώσει άμεσα στους παίκτες η διοίκηση του συλλόγου, τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι Πράσινοι θα έχουν συγκεντρώσει μέχρι σήμερα το μεσημέρι κάτι παραπάνω από 500.000 ευρώ (με τον Γιάννη Αλαφούζο να δίνει ένα σημαντικό ποσό αυτών), για να πληρωθούν δόσεις συμβολαίων. Βέβαια για να καλυφθούν όλες οι υποχρεώσεις, χρειάζεται 1,3 εκατ. ευρώ αλλά στην παρούσα φάση οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού θα μοιραστούν τις 500.000. Η ουσία πάντως είναι πως η χθεσινή μέρα είχε μετά από καιρό κάποιες καλές ειδήσεις για τους Πράσινους.

Το 1-1 της πρόκρισης

Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, μετά το χθεσινό 1-1 στην Πάτρα κόντρα στην Παναχαϊκή. Οι Πράσινοι προηγήθηκαν στο σκορ με γκολ του Χίλιεμαρκ στο 29′ ενώ η ομάδα της Πάτρας ισοφάρισε με πέναλτι του Αργυρόπουλου στο 40′. Το Τριφύλλι πήρε την πρώτη θέση στον όγδοο όμιλο με εφτά βαθμούς. Ο Κώστας Χαλκιάς υπερασπίστηκε χθες τα γκολπόστ της Παναχαϊκής κι έγινε ο πιο μεγάλος σε ηλικία παίκτης (43 χρονών, έξι μηνών και δύο ημερών) που αγωνίζεται στο Κύπελλο.

Παναχαϊκή: Χαλκιάς, Πολίμος, Μπουτζίκος, Σωτηράκος, Μακρυδημήτρης, Φουρλάνος, Αργυρόπουλος(74′ Ελευθεριάδης), Πολυχρόνης (65′ Μουστακόπουλος), Μασούρας, Κυνηγόπουλος, Σπανός (77′ Αντωνακόπουλος).

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Ινσούα, Κουτρουμπής, Ρέις, Δώνης, Χίλιεμαρκ (75′ Τζανδάρης), Αυλωνίτης, Λουντ (56′ Άλτμαν), Κολοβέτσιος, Χατζηγιοβάνης, Πίσπας (64′ Εμμανουηλίδης).