Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε το χρυσό σετ για να προκριθεί στην επόμενη φάση του Τσάλεντζ Καπ στο βόλεϊ. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν νικήσει στο πρώτο ματς στην Προύσα την Ινεγκόλ με 3-0 και ήθελαν δύο σετ για να προκριθούν. Ωστόσο, η άσχημη εμφάνιση στη χθεσινή ρεβάνς στο κλειστό του Ρέντη έδωσε τη δυνατότητα στην τουρκική ομάδα να επικρατήσει με 3-1 (24-26, 25-17, 20-25, 21-25) και έτσι όλα κρίθηκαν στο χρυσό σετ.

Ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά με 7-4, 10-8, η Ινεγκόλ ισοφάρισε σε 11-11, αλλά δύο πόντοι από Αλεξίεφ και Πετρέα (μπλοκ) έδωσαν προβάδισμα με 13-11. Ετσι, η ελληνική ομάδα επικράτησε τελικά 15-13 και πήρε την πρόκριση για τις 32 της διοργάνωσης. Αντίπαλός του είναι η Τουρ (6 και 20/12) με πρώτο ματς στη Γαλλία. «Η Ινεγκόλ είχε πολύ καλό σερβίς και επίθεση. Το δικό μας σερβίς όμως δεν τους πίεσε και είχαν εύκολη υποδοχή. Είμαι ικανοποιημένος για την πρόκριση, αλλά όχι από τον τρόπο που αγωνιστήκαμε σε κάποια σημεία του ματς» είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ.

ΠΟΛΟ: Με γκολ του Ομπράντοβιτς στα 3” ο Ολυμπιακός νίκησε στην Ιταλία την Μπρέσια 7-6 στην 3η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Ερυθρόλευκοι ήταν εξαιρετικοί στην άμυνα και είχαν κορυφαίους παίκτες τον τερματοφύλακα Πάβιτς και τον Ομπράντοβιτς, ο οποίος πέτυχε τρία γκολ.